Skandaalseks kiskunud naiste karikavõistlustel selguvad finalistid

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Eesti naiste jalgpalli karikavõistlustel peetakse täna õhtul poolfinaalid, kus mõlemas osaleb ka Tartu klubi. Kell 18 võõrustab SK 10 Premium Kambja staadionil Põlva FC Lootost ning tund aega hiljem algab Annelinna kunstmurustaadionil JK Tammeka ja Tallinna FC Levadia mõõduvõtt.

Teadupoolest tõid veerandfinaalid kaasa paraja skandaali: kuna seal võidutsenud Pärnu JK, Tallinna FC Flora ja Tallinna Kalev jätsid kahe silma vahele asjaolu, et tänavuste võistluste juhendi kohaselt ei tohtinud kaheksandik- ja veerandfinaalide vahel klubi vahetanud mängijad oma uut koduklubi esindada (varasematel aastatel oli see lubatud), siis need naiskonnad diskvalifitseeriti. Seetõttu pääsesid tehnilise võiduga nelja parema hulka hoopis SK 10 Premium (oli kaotanud 0:7 Florale), JK Tammeka (0:5 Kalevile) ja Põlva Lootus (1:6 Pärnule).

Tammeka naiskonna peatreener Rainer Klement lubas, et kuigi liigas on tänavu Levadiale korra 0:5 alla jäädud, ei kavatseta vastastele koduplatsil midagi lihtsalt kinkida. Siiski möönis ta, et kuna nimetatud reglemendimuudatuse tõttu peavad mõned nende mängijad platsi kõrvale jääma, panustab naiskond pigem rohkem juba laupäevasele liigamängule, kui külla sõidetakse Tallinna Kalevile.

«Aga eks natuke saime liigamängus aimu, kuidas nad tegutsevad, püüame omad muudatused teha ja mõnes kohas tugevamad olla, eks siis paistab, mis sealt tuleb,» resümeeris Klemenet.

Kui Tammekal saab finaali pääsemine olema ilmselt üpris keeruline, siis SK 10 Premiumi seis on lootusrikkam, kuna nende vastaseks on esiliigas palliv Põlva Lootos. Kaitsemängija Mariliis Limbak ei soovinud favoriidikoormat siiski SK 10 Premiumi õlgadele asetada.

«Oleme näinud palju kordi, et jalgpall on ümmargune ja kõike võib juhtuda, ei saa selle peale lootma jääda, et meie peaks olema tugevamad ja peaks võitma. Tuleb anda endast kõik ja pärast mängu on näha, kes olid tugevamad,» ütles Limbak.

Meistriliigas on SK 10 Premium kaotanud kõik neli seni peetud matši, kuid Limbaku sõnul pole põhjust muretseda ning senised tulemused oleks võinud ka positiivsemad olla, kui vaid väravavõimalusi oleks natukenegi paremini realiseeritud.

«See on üks meie nõrgemaid külgi, millega treeningutel ka tegeleme, loodetavasti hooaja edenedes saame selle probleemi lahendatud,» märkis Limbak. Ta lisas, et nende mängu mõjutab teatud määral ka see, et vigastuste tõttu on neil praegu puudu paar põhimängijat.

Naiste karikavõistluste finaal peetakse 21. mail Lilleküla staadionil. Meeste konkurentsis Tartu esindajat finaalis paraku ei ole, sest JK Tammeka kaotas eilses poolfinaalis võõrsil 0:2 FC Florale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles