Moepidu tahab panna vaatajad ahhetama

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstikool.
Tartu kunstikool. Foto: http://www.art.tartu.ee/kunstikool

Tartu kõrgem kunstikool on kuulutanud välja sündmuse «Mood-performance-tants» (MPT) moekavandite võistluse. Kuigi need tulevad vaatajate ette täies ilus alles 7. mail Tartus – saali väljavaliminegi veel käib –, on osalejatel viimane aeg asuda tegutsema.


«Tänavu ootame ägedaid, innovaatilisi ja põnevaid kollektsioone, mis jätaksid pealtvaatajate suud imetlusest ammuli,» ütles üks korraldajaid, kolmanda aasta tekstiilitudeng Reela Nigul.

Võtnud küll tänavuse MPT korraldamisel enda kanda suhtlemise meediaga, tahab ta osaleda ka konkursil. Seda võimaldab ausasti teha kaks asjaolu: žürii töösse ta ei puutu ja kavandid tuleb kõigil esitada anonüümselt.

MPT tänavune peakorraldaja on Marit Martin, kes tudeerib nüüd küll Tartu kõrgemas kunstikoolis, kuid on varem tarkust kogunud Tallinnas kunstiakadeemias. Seal oli ta ka ERKI moešõu peakorraldaja.

Osalemistingimused on veebilehel www.artcol.ee/mpt. Sealt selgub, et MPT võistlusele esitataval kollektsioonil võib olla üks või mitu autorit ning et kavandite esitamise tähtaeg on 17. veebruar.

Selleks päevaks tuleb viia või saata korraldajatele anonüümselt kogu kollektsiooni kavandid vabalt valitud kujul koos kollektsiooni lühikirjeldusega.

Lisama peab ühe valmis töö foto ja eraldi ümbrikus moelooja andmed.

MPT on iga-aastane moesündmus Tartus, mis eelmisel tosinal korral on näha toonud kohati hullumeelset ja säravat moeloomingut. Varem on vaatajaid ahhetama pannud näiteks Triinu Pun­gits, Maru, Hanna Korsar ja Helen Valk.

«MPT pole lihtsalt moešõu, vaid lavastus, mille märksõnadeks on mood, visuaal, tants ja muusika,» lisas Reela Nigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles