Soomepoisid laulsid enne autasustamist oma hümni

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tampere majja olid eile kogunenud soomepoisid Endel Sakson (vasakult, istumas), Karl Mutso ja Hans Karro – nemad kolm said medali – ning Karl (Carlos) Kuusk ja Vaino Sirel. Nende taga seisid Harri Kask (vasakult) ja Einar Räni.
Tampere majja olid eile kogunenud soomepoisid Endel Sakson (vasakult, istumas), Karl Mutso ja Hans Karro – nemad kolm said medali – ning Karl (Carlos) Kuusk ja Vaino Sirel. Nende taga seisid Harri Kask (vasakult) ja Einar Räni. Foto: Sille Annuk

Me vabad Põhjamaa pojad ja julged võitlejad, kõlas eile Tampere majas Tartu kesklinnas valjul sõjamehehäälel esitatud soomepoiste hümn. Lauljaid oli küll vaid kaheksa ja vanust kõigil turjal üle üheksakümne, kuid Endel Stafenau loodud hümn tuli välja uhkesti.

Põhjust meie kandi soomepoisse kokku kutsuda andis eelmisel kolmapäeval Soomes tähistatud veteranipäev. Soome kaitseatašee Jussi Voutilainen andis sel puhul Tallinnas üle Teises maailmasõjas Soome poolel vapralt võidelnud eestlastele Soome Valge Roosi Rüütelkonna esimese järgu medali.

Eile said temalt Soome Vabariigi presidendi nimel Tampere majas sama medali rinda Endel Sakson, Karl Mutso ja Hans Karro. Tervis ei lubanud tulla Lembit Vingil, Erich Teusil ja Ain Kaalepil, neile viiakse sama autasu hiljem isiklikult kätte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles