Kodumaale naasnud eestlased räägivad tagasitulekuga seotud muredest ja rõõmudest

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Eeloleval neljapäeval kell 15-17 toimub Tartus Garage 48 HUB seminariruumis (Raekoja plats 16) vestlusring «Räägime rahvuskaaslastest», kus antakse ülevaade rahvuskaaslaste programmi mõju-uuringu tulemustest ning kodumaale naasnud eestlased jagavad isiklikke kogemusi, tagasitulekuga seotud rõõme ja muresid.

Tartu ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse (RAKE) analüütik Merli Aksen räägib esmalt, mida saadi uuringust teada Eestisse naasvate rahvuskaaslaste kohta.

Kõigi välismaal elanute lugu on erinev, aga kui palju on seal ühist? Oma isiklikke kogemusi jagavad emeriitprofessor Rein Taagepera, start-up haridust edendav Caroline Rute, paralleelkeelsust uuriv Merike Jürna ning Lähis-Ida piirkonna kultuuridest huvituv Dan Prits.

Arutelu juhib Tartu ülikooli Johan Skytte poliitikauuringute instituudi võrdleva poliitika professor Vello Pettai.

Tegemist on seminaride sarjaga «RAKE arutleb», kus tutvustatakse juba valminud aga ka käimasolevate uuringute ning analüüside tulemusi.

Kõik on oodatud kuulama ja kaasa mõtlema, kuid osalemiseks palutakse ennast võimalusel eelnevalt registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles