Foto: Raadilt leiti järjekordne lennukipomm

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosi tänavalt päevavalgele tulnud lennukipomm.
Roosi tänavalt päevavalgele tulnud lennukipomm. Foto: Lõuna-Eesti pommigrupp

Raadi linnaosast tuli kaevatööde käigus välja järjekordne lennukipomm.

Nimelt sai Lõuna-Eesti pommigrupp eile väljakutse Roosi tänavale, kus kaevetöödel leiti lõhkekeha taoline ese. Kohapeal selgus, et leitud oli 50 kilone betoonist lennukipomm ЦАБ-П-40. Leid transporditi hävituskohta.

Lisaks pidid demineerijad käima veel kahel väljakutsel, kuid nende puhul selgus, et õnneks lõhkekehadega tegemist ei olnud. Nii käidi Tartumaal Vara vallas Matjama külas, kus raietööde käigus leiti lõhkekeha sarnane ese. Lähemal vaatlusel selgus, et tegemist on vana vene gaasiballooniga.

Kolmas väljakutse oli Võrumaale Rõuge aleviku, kus maja keldri koristamisel oli leitud metallist ese, mis meenutas lõhkekeha. Kohapeal selgus, et tegemist on süvaveepumba osaga.

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha leides ei tohi seda puudutada. Leiust tuleb minna eemale ning teavitada  numbril 112. Kõik lõhkekehad on toodetud sõjapidamise eesmärgil ning mõeldud tapmiseks, vigastuste või suurte purustuste tekitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles