Forseliuse kool soovib tänavakunstiga oma õue kaunistada

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forseliuse kooli sissesõidutee kõrval asuv maja meelitab praegu ligi seinasodijaid.
Forseliuse kooli sissesõidutee kõrval asuv maja meelitab praegu ligi seinasodijaid. Foto: Mari-Liis Pintson

Forseliuse kooli hoovis olev kivist maja, mida praegu kasutatakse laona, tõmbab kui magnetiga ligi seinte sodijaid. Kool tahab aga, et edaspidi tervitaks kooli saabujaid  selle maja seinal uhke tänavakunstiteos.

Et see unistus saaks teoks, asus kool koostöös Lille majaga koguma annetusi kahele tänavakunstnikule värvide ostmiseks. Kooli hoolekogusse ja vanematekogusse kuuluv Kristel Vask rääkis, et kui annetustega õnnestuks koguda viissada eurot, saaks selle raha eest osta värve terve seina maalimiseks.

Kunstiteose on lubanud töötasuta valmis teha Lille majas tegutsev vabatahtlik Jérôme Plouzeau Prantsusmaalt ja Tartu kunstikoolis töötav Vladimir Brovin. Maaling valmib Karlova päevade kunstipäeval, 10. mail. Kool ootab ka kõiki huvilisi vaatama, kuidas sünnib tänavakunstiteos.

Milline pilt täpsemalt seinale kantakse, selgub peale 4. maid, mil lõppeb annetuste kogumine. Kristel Vask sõnas, et sõltuvalt kogutud summast asuvad kunstnikud mõtlema, kui suure pildi jaoks saab värve osta.

Forseliuse kooli direktor Jüri Sasi lubas, et kool värvib omalt poolt esmalt seina ära, et valmistada ette tänavakunstnikele sobiv lõuend.

Kes soovib seinamaalingu valmimisse oma panuse anda, saab teha annetuse Tartu linnavalitsuse arveldusarvele EE401010102030203008 SEB (Eesti Ühispank). Viitenumbriks tuleks märkida 22109196000000 ning selgitusse «Karlova kunstipäev».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles