Tammeka läheb karukoopasse võidumõtetega

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võib arvata, et Tammeka väravavahti Karl Johan Pechterit on homme ees ootamas tõsine tööpäev.
Võib arvata, et Tammeka väravavahti Karl Johan Pechterit on homme ees ootamas tõsine tööpäev. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Tartu JK Tammeka sai karikavõistluste poolfinaaliks ilmselt halvima võimaliku loosi – võõrsil tuleb heidelda valitseva Eesti meistri FC Floraga – on meeskonna peatreener Indrek Koser kindel, et vastaste ees aukartust ei tunta ning homsele mängule sõidetakse ikkagi võidumõtetega.

Meistriliigat bravuurikalt alustanud Tammeka pidi läinud reedel kodusel Tamme staadionil tunnistama Tallinna FC Levadia 4:1 paremust, Flora nüpeldas samal ajal aga Pärnu linnameeskonda lausa 6:0. Nendest tulemustest hoolimata usub Indrek Koser, et Flora vastu annab pusida küll, seda enam, et kuu aega tagasi tehti samuti Lillekülas sama vastasega väravateta viik.

«Karikas on alati teistsugune, üks mäng korraga ja kogu eelnev ja järgnev siin absoluutselt ei loe,» rõhutas reedel oma 30. sünnipäeva tähistanud Koser. «Ja kuna oleme sellel aastal juba korra suutnud Floraga viigistada, läheme Tallinnasse ikkagi kindlasti võidumõtetega, selles ei ole küsimustki. Karikafinaal on nii lähedal, et siin teisi eesmärke ei saa ollagi.»

Kuigi Florale on homne mäng juba kolmas matš ühe nädala jooksul – eelmisel teisipäeval kaotati tulise heitluse järel 1:2 oma vihavaenlasele Levadiale – ei usu Koser, et see Tammekale erilist eelist annab, sest nende mängude koosseisud erinesid Floral suurel määral. «Selles mõttes ma ei usu, et füüsilise poole pealt Flora kuidagi rohkem väsinud on, nad on saanud mängijatega nii palju roteerida, et kindlasti suudavad värske koosseisu platsile panna,» tõdes Koser.

Kuigi Levadialt saadud kaotuse ja Flora mängu vahele jääb vaid kolm päeva, on Koser kindel, et reedel juhtunust tehakse omad järeldused. «Levadial tekkis päris palju väravaolukordi sellest, et võib-olla olime platsil liialt optimistlikud, ei mõelnud oma peas sellele, mis juhtub siis, kui palli kaotame,» märkis Koser.

Ta lisas, et samas ei saa selle matši kohta öelda seda, et see oleks Tammeka poolt olnud väga halb mäng. Saatuslikuks said just lihtsad vead, mida vastased olid varmad ära kasutama.

Mis puudutab Tammeka homset koosseisu, siis paraku peab meeskond nii Flora vastu kui veel mõnel järgmisel nädalal hakkama saama terava äärepoolkaitsja Kevin Rääbiseta, keda on vaevamas põlve külgsidemete osaline venitus. Küll saab Koser arvestada keskväljamehe Tauno Tekkoga, kes Levadia vastu mängukeelu tõttu platsile ei pääsenud.

Arvestades asjaolu, et Tammeka on suutnud FC Flora viimati alistada 2010. aasta oktoobris ning seejärel on saadud 17 kaotuse kõrvale vaid neli viiki, pole sugugi välistatud, et karikavõistlustel finaali jõudmiseks üritavad tartlased mängu hoopis penaltiseeriani tüürida. Indrek Koser kinnitas, et kindlasti tänases trennis penalteid harjutatakse, kuid täpset lööjate nimekirja ta praegu veel oma peas valmis mõelnud ei ole.

Flora ja Tammeka vaheline karikavõistluste poolfinaalmatš algab homme õhtul kell 19.00 Lilleküla staadionil, teise finalisti selgitavad kolmapäeval Sillamäe Kalev ja esiliiga B-meeskond Viimsi JK.

Tammeka teekond karikavõistluste poolfinaali

1/64 finaal FC Kose (V) 4:0

1/32 finaal Maardu FC Starbunker (K) 5:1

1/16 finaal HÜJK Emmaste (K) 1:0

1/8 finaal Pärnu linnameeskond (V) 2:1

1/4 finaal Tõrva JK (K) 2:0

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles