Juhtkiri: tudengipäevad läbi, elagu tudengid!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agregaat isetehtud lennumasinate võistluselt.
Agregaat isetehtud lennumasinate võistluselt. Foto: Kristjan Teedema

Jutud tudengielu väljasuremisest on kergelt liialdatud. Tõsi, kuue sambaga maja on jäänud peaasjalikult ülikooli haldushooneks, kuhu üliõpilastel iga päev asja pole. Nii ei pruugi ka argipäeviti vanalinnas liikudes tajuda, et Tartu on linn, kus õpib kümneid tuhandeid tudengeid. Pirogovi platski on muutumas tavapärasest üliõpilaste ajaveetmiskohast uue hotelli piknikuplatsiks.

Ent lõppenud nädal tõendas, et tudengid on linnas siiski alles. Ja ehkki nad veedavad järjest enam aega Maarjamõisa väljale kerkinud ülikoolilinnakus, on alles jäänud traditsioonilised üritused, millest ei või puududa.

Kui taevas läinud esmaspäeva õhtul järjest süngemaks muutus, sigines paljudele hinge kahtlus, kas tänavune öölaulupidu suudab hirmsast ilmast hoolimata meelitada lauluväljakule nii palju rahvast, et ühiselt õlg õla kõrval lauldes luua sama võimsat tunnet kui varem. Ent nii tudengid ise kui tudengitavadest lugu pidavad linlased ei lasknud end vihmast ja lörtsist häirida. Oma kümme tuhat inimest, kes öölaulupeolt läbi astus, võis imestusest pead vangutada ja hüüda: «Võimas!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles