Galerii: Tartut valitsevad täna öösel tudengid (1)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded akadeemiliste organisatsioonide liikmed sammusid täna õhtul ühises rongkäigus laulude saatel Tartu raeplatsile, et võtta traditsiooniliselt tänaseks volbriööks linnapealt võim enda kätte.

Tudengitega raekoja trepil koos õlut rüübanud linnapea Urmas Klaas avaldas heameelt, et tudengitraditsioonid elavad endiselt edasi. «Mul on hea tunne anda tänaseks ööks teile üle võim Tartu linnas ja soovida, et te hoiaksite seda linna hästi ja hoolivalt. Et te lõbutseksite mõnusalt koos, aga kui vaja, siis aitaksite neid, kes abi vajavad ja juhataksite kodu poole need, kes on kodutee kaotanud,» lausus linnapea.

Urmas Klaas lisas, et enne eelolevat eksamiperioodi on volbriöö tudengite jaoks väga kosutav. «Ma tõepoolest soovin, et te naudiksite seda täiel rinnal,» lisas linnapea.

Seejärel suundusid tudengid Tartu ülikooli peahoone ette, kus neid tervitas TÜ õppeprorektor Mart Noorma. Sealt võeti mööda Laia tänava munakiviteed suund Toomemäele, et traditsiooniliselt pesta shampanjaga puhtaks Karl Ernst von Baeri pea.

Tänane õhtu möödub korporatsioonide-seltside liikmeil konventides, kuhu pärast südaööd oodatakse külla teiste akadeemiliste organisatsioonide liikmeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles