Kristjan Tiirik kaotusest Levadiale: üks tobe kontra ja mäng oli tehtud

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Tiiriku hooaja neljas värav Tammekat kaotusest ei päästnud.
Kristjan Tiiriku hooaja neljas värav Tammekat kaotusest ei päästnud. Foto: Kristjan Teedema

Tartu JK Tammeka alustas Eesti jalgpalli meistriliiga teist ringi 1:4 kaotusega Tallinna FC Levadiale.

Nädal tagasi võitles Tammeka sama vastase vastu võõrsil välja 1:1 viigi ning ka tänast kohtumist alustati positiivses võtmes: vallati palli, tekitati võimalusi ning justkui asjade loogilise käiguna viis vanameister Kristjan Tiirik 17. minutil suurepärase rünnaku lõpetuseks kodumeeskonna ka üks-null juhtima.

Paraku oli tartlaste õnn üürike: seitse minutit hiljem lubati nurgalöögi järel skoorida Igor Morozovil (tegemist oli seejuures juba kolmanda järjestikuse matšiga, kus Tammekale on korneri järel skoori tehtud) ning 34. minutil viis Anton Mirantšuk Levadia 2:1 ette. 

Sellel seisul mindi ka vaheajale. Puhkepausilt naastes suutis kodumeeskond näidata taas päris head mängu ning Levadiale suudeti korralikult peavalu valmistada - paraku tõmmati Tammeka lootustele sisuliselt kriips peale 68. minutil, mil kiire vasturünnaku lõpetuseks saatis palli Karl Johan Pechteri selja taha Pavel Marin. Kohtumise lõppseisu vormistas sama mees kuus minutit hiljem, taas kontrarünnakust.

Avavärava autor Kristjan Tiirik nentis kohtumise järel, et kuni esimese poolaja keskpaigani olid asjad nende kontrolli all, kuid siis lubati vastastel taasakord nurgalöögi järel skoori teha ja mängu tagasi tulla.

«Täna said meie jaoks määravaks üleminekud, just sellel hetkel kui kaotasime palli ja vastane sai kiirelt tõusta, sellega meil olid meil juba esimesel poolajal väga tõsised probleemid ja teisel poolajal karistati meid ka kahel korral ära,» rääkis Tiirik. «Üks-kahe peal olime veel mängus sees ja ei olnud katki midagi, aga üks sihuke tobe kontra, 3:1 ja mäng oli tehtud.»

Eeloleval teisipäeval ootab Tammekat Lilleküla staadionil ees karikasarja poolfinaal FC Floraga. Kristjan Tiirik tõdes, et parandamisruumi on küllaga. «Levadia näitas, kuidas tuleb teise palli pärast võidelda ja üleminekutel agressiivselt mängida, meie jäime selles täna lahjaks. Flora on samasugune, kes on varmas selliseid asju ära karistama, peame olema väga hoolsad ja just sellistes olukordades juurde panema,» rõhutas poolkaitsja.

Kuna Flora nüpeldas täna 6:0 Pärnu linnameeskonda, langes Tammeka tabelis ühe koha võrra viiendaks. Tartlastel on koos 15 punkti, liidrikohta jagavad Nõmme Kalju ja Levadia 25 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles