Tartumaa tantsupeo ettevalmistamine on täies hoos

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa tantsupidu Raadil.
Tartumaa tantsupidu Raadil. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täpselt kuu aja pärast, 29. mail kogunevad ligi 1700 Tartumaa rahvatantsijat Raadi mõisaparki, et pidada üheskoos Tartumaa 2016. aasta tantsupidu «Hingepuu».

Esmaspäeval kogunevad poolsada tantsuõpetajat Hugo Treffneri gümnaasiumisse jooniste seminarile, et saada peo lavastajatelt ja korraldajatelt veel viimaseid õpetussõnu. Samuti vaadatakse üheskoos üle tantsujoonised, mida tantsijad platsile joonistama hakkavad.

Peo tarbeks ehitatakse 1700-le pealtvaatajale tribüünid, kust on võimalik tantsijaid kolmest küljest jälgida. Tantsijatel ja pealtvaatajatel on võimalik enne etendusi või etenduste vahel koos perega loodaval kaubandusalal.

Tantsupeo kava on püütud üles ehitada nii, et pakkuda nii vaatajale kui ka tantsijale üllatusi. Näiteks võivad seekord kõrvuti tantsima sattuda kõige väiksemad lapsed koos oma ema-isa ja vanavanematega.

«Loodame, et igaüks meist tunneb etenduse käigus ära hetki oma elust ja mõtleb tõsiselt elu väärtuste üle järele – mis toob meie ellu rõõmu, mis kurbust – kui palju saame oma elu ise kujundada ja kui palju kordub ajast aega? Milline väärtus on selle kõige sees loodusel ja korduval aastaringil?» avas pealavastaja Karel Vähi tantsupeo sisu.

Tartumaa tantsupeo etendused toimuvad 29. mail kell 15 ja 18 Raadi mõisapargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles