Vanemuise teater vahetab välja 50 aastat vana tehnika

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise juht Toomas Peterson näitas, et sel suvel läheb teatri suures majas tehnika vahetusse põrandast kuni lavatorni laeni, kuhu on umbes 30 meetrit.
Vanemuise juht Toomas Peterson näitas, et sel suvel läheb teatri suures majas tehnika vahetusse põrandast kuni lavatorni laeni, kuhu on umbes 30 meetrit. Foto: Sille Annuk

Vanemuise suures majas, mis valmis legendaarse teatrijuhi ja lavastaja Kaarel Irdi ajal peaaegu 50 aastat tagasi, läheb lahti lavatehnika uuendamine. Tänavuse suvega saab praeguse teatrijuhi Toomas Petersoni sõnul valmis see osa, mis ulatub lavapõrandast laeni, ja järgmisel suvel vahetatakse välja pöördlava masinavärk.

Lavatehnika uuendamiseks kulub Petersoni andmeil 12 miljonit eurot pluss käibemaks. «Midagi on selle eest tehtud juba eelmistel aastatel ja midagi jääb järgmistele aastatele. Näiteks projekteerimine võttis aega poolteist aastat,» lisas ta.

Linn andis ehitusloa

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles