Kütusevargused tõid meestele karistuse ja kahjunõuded

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankimine
Tankimine Foto: SCANPIX

Tartu maakohus tunnistas tänase otsusega Priit Uibopuu (32) ja Rauno Haunmani (26) kokkuleppemenetluses süüdi vargustes. Uibopuu lisaks ka mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis, Haunmani kehalises väärkohtlemises ja avaliku korra raskes rikkumises.

Uibopuule mõistis kohus kaheaastase vangistuse, mille kandmise algust arvestatakse tema kinnipidamisest kahtlustatavana eelmise aasta 2. novembril, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Haunmanile mõistis kohus ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid ja lisakohustusena osalema ka kriminaalhooldaja määratavas sotsiaalprogrammis.

Kannatanutele tekitatud kahjude katteks peab Uibopuu kohtuotsuse järgi hüvitama 4209 eurot ja mõlemad süüdistatavad lisaks solidaarselt veel 701 eurot. Uibopuu peab menetluskulude katteks tasuma 813 ja Haunman 693 eurot.

Mõlemad süüdistatavad on ka varem kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles