Elamusretk kutsub tartlasi seiklema

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu
Tartu Foto: Margus Ansu / Postimees

Homme õhtul on võimalus saada osa Tartu linna elamusretkest, et üheskoos avastada paiku, kus pole veel käidud, või ette võtta kodulinnas natukene teistmoodi jalutuskäik. Osalemiseks tuleb 28. aprillil kell 21 minna raeplatsile ning kõik ülejäänu on korraldajatelt.

Retk on kõikidele osalejatele tasuta ja kestab kaks-kolm tundi, mille jooksul läbitakse umbes kümme kilomeetrit. Praeguse seisuga oli retkele registreerunud üle kuuesaja inimese.

Tartu retk on erandlik

Ürituse üks korraldajatest, MTÜ Elamusretked juhatuse liige Kunnar Karu rääkis, et tavaliselt korraldab mittetulundusühing retki paikadesse, kuhu tavalised ei satuta, kuid Tartu linna elamusretk on erandlik.

Esimest korda korraldati Emajõelinnas elamusretk eelmise aasta aprillis. Sellest võttis osa umbes nelisada inimest. Kuna Karu sõnul võeti mullu retk väga hästi vastu, otsustati proovida ka sellel aastal, sest elamusretkede kalendris tänavu Tartumaal rohkem üritusi ei ole.

«Kuna me korraldajad oleme tartlased, on meil ikkagi okas hinges juba mitmeid aastaid, et me Tartumaal väga aktiivsed ei ole,» ütles Karu. Ta lisas, et linnaretkega proovitakse seda tühimikku täita.

Elamusretke rada Karu veel avaldada ei soovinud, et osalejatel oleks põnevam. Päris kõikidesse linnaosadesse aga ei minda. Karu ütles, et kui mullu käidi retkelistega ainult maapinnal, siis seekord on plaanis sammud seada ka kõrgematesse punktidesse, kust saab vaadet nautida.

MTÜ Elamusretked korraldab retki iga kuu üle Eesti. Kui teisteks retkedeks tuleb osalejatel võibolla Eesti teise otsa kohale sõita, siis Tartu retk on Kunnar Karu sõnul hästi lihtne, kuhu saab pärast tööpäeva lõppu tulla ja selleks ei pea ette valmistuma.

«See on selgelt liikumisüritus, et saad sõbraga rahulikult juttu ajada ja ringi vaadata. Selline õhtune lõõgastav sündmus,» lausus Karu. Ta lisas, et retke käigus kuuleb Tartu kohta kindlasti palju põnevaid lugusid ning jagatakse kogemusi teistelt elamusretkedelt.

Kümme rühma

Retkelistest on korraldajatel plaanis teha kümme rühma, kes liiguvad grupijuhtidega eri radadel. Stardis saab igaüks valida, milline rada on kõige südamelähedasem.

Eestimaa retkedel käies saavad osalejad koguda ka elamuspunkte – iga läbitud kilomeeter annab ühe punkti. Kuigi punktide kogumisel tekib osalejate aktiivsuse pingerida, pole Kunnar Karu sõnul elamusretkede eesmärk võistlemine, vaid punktide mõte on retkelisi motiveerida neist osa võtma.

Tartu elamusretk

28. aprillil kell 21.

Algus Raekoja platsilt

Osalemine on tasuta

Lisateave ja registreerumine elamusretked.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles