Algab registreerimine noorte töömaleva rühmadesse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored mullu Tartu seikluspargi malevarühmas.
Noored mullu Tartu seikluspargi malevarühmas. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu noorte töömaleva suvistesse malevarühmadesse registreerimine algab esmaspäeval, 2. mail kell 16. Suvel on malevas kohti kokku ligi neljasajale Tartu noorele vanuses 13-18 aastat. Valida saab 25 linnavälise ja -sisese malevarühma vahel, mis kestavad 1-3 nädalat.

Nooremate (13-14-aastaste) rühmad on linnasisesed ja enamus vanemate (15-18-aastaste) rühmi on linnavälised ehk ööbimisega. «Eelmise aasta kogemus näitas, et 7-12-aastased ei ole veel maleva jaoks päris valmis,» selgitab Tartu noorte töömaleva koordinaator Ave Kongo.

Kongo sõnul on keeruline leida ka tööandjaid, kes sooviks nii noori tööle võtta. Seepärast otsustati Kongo sõnul keskenduda 13-18-aastastele ja pakkuda rohkem pikemalt kestvaid ja ööbimisega malevarühmi.

Noortele pakutavad tööd on malevale omased - korjatakse marju ja köögivilju, tehakse heakorratöid, kuid leidub ka uusi valdkondi näiteks teenindustöö Statoili tanklates ja Tartu Tarbijate Kooperatiivi poodides. Tööpäevad kestavad 4-7 tundi ja tunnitasutasu on alates 2,54 eurost. Lisaks tööle toimub malevas ka mitmeid ühistegevusi.

Rühmadega on võimalik tutvuda aadressil www.noortelatern.ee. Konto loomiseks ja registreerimiseks on noorel vaja teada enda isikukoodi, elukoha- ja kontaktandmeid, lapsevanema või eestkostja kontaktandmeid ja pangakonto numbrit, kuhu palga väljamakset soovitakse.

Tagamaks kõigile võrdsed võimalused, tuleb eelmisel aastal malevas osalenutel luua endale 2. mail registreerimisel uus konto. Registreerida saavad vaid noored, kelle elukoht rahvastikuregistri järgi on Tartu linn.

Registreerida saab end mitmesse malevarühma, mis ei toimu samaaegselt.

Tartu noorte töömalevat korraldab Anne noortekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles