Erivajadustega lapsed näitavad teatrikunsti

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadustega laste ja noorte teatrifestival "Savilind".
Erivajadustega laste ja noorte teatrifestival "Savilind". Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Sadamateatris leiab järgmisel teisipäeval aset neljateistkümnes üleriigiline erivajadustega laste ja noorte teatrifestival «Savilind». Eesti ainsast erivajadustega laste ja noorte üleriiklikust teatrifestivalist võtab tänavu osa 142 noort näitlejat 14 koolist üle Eesti.

Teatrifestivali projektijuht Katrin Luts selgitas, et festivalil on kaks eesmärki – esiteks pakkuda erivajadustega lastele meeldejäävat festivalielamust, kuid lisaks sellele tutvustada tegevusala, mis arendab nende sotsiaalseid oskusi ja aitab neil seeläbi elus paremini toime tulla.

Festivali olulisusest rääkides rõhutas Luts, et kooliteater on tavakooli õpilaste hulgas populaarne ning peale riigifestivalide toimub mitmeid alternatiivfestivale. Kugi Lutsu sõnul on erivajadusega lastel samuti võimalus festivalidel osaleda, ei tunne nad ennast teiste seas sageli võrdväärsetena ja jäävad kooliteatrite liikumisest kõrvale.

«Nii lapsed kui nende juhendajad on arvamusel, et üritus on vajalik, huvitav ja kõik eelmisest festivalist osavõtjad ootavad traditsiooni jätkumist,» selgitas projektijuht Luts.

Festival avatakse 3. mail kell 10. Etendusi hindab žürii koosseisus Maret Oomer (Harrastusteatrite Liidu haridusprogrammide koordinaator), Marite Butkaite (dramaturg) ja Astrid Hallik (Tartu maavalitsuse kultuurinõunik).

Üritust korraldab Tartu Kroonuaia kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles