Tartu rattaralli lühem rada kulgeb uuel trassil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu 35. rattaralli rajaskeemid.
Tartu 35. rattaralli rajaskeemid. Foto: Klubi Tartu Maraton

Kui 29. mail peetava 35. Tartu rattaralli pikema distantsi rada sarnaneb suuresti 2013. aasta omaga, siis lühem, 56 km distants viib ratturid esmakordselt Nõo kaudu Pangodisse.

Klubi Tartu Maraton teatel kulgeb pikem, 135 km distants, mööda Postiteed, läbi Kanepi, Otepää ja tagasi Tartusse läbi Pangodi, Kambja ja Ülenurme. Lühem rada ei läbi aga enam Elvat, sest Kulbilohu viadukt on remondis ja see raskendab Elvasse sissesõitu.

Elva asemel on lühikese distantsi esimene teeninduspunkt hoopis Nõos, kust rattaralli pole kunagi varem läbi läinud. Pärast Nõo TP-d järgneb umbes 10 km täiesti uut rajalõiku Tamsani, mis on saanud värskelt kõvakatte. Sealt edasi kulgeb lühem distants juba harjumuspärast rada pidi sarnaselt pikale distantsile läbi Pangodi, Kambja ja Ülenurme.

Oluline on tänavu tähele panna ka asjaolu, et start lühemale distantsile antakse Tartust Turu tänavalt kell 10, pikalde võistlusmaale aga kell 11. Sellise muudatuse kasuks otsustas klubi ohutuse pärast, et lühikese ja pika distantsi sõitjad ei hakkaks üksteist rajal segama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles