Tartus käimlast leitud peksmise ohver suri haiglas (3)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinnas Küüni tänaval asuv avalik WC.
Tartu kesklinnas Küüni tänaval asuv avalik WC. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeva hommikul Tartu kesklinna avalikust tualetist leitud raskeid kehavigastusi saanud mees suri haiglas. Võimalike kahtlustatavate ring on muutunud, kinnitab prokuratuur.

Pühapäeva, 24. aprilli hommikul avastas koristaja, et Tartus Küüni tänaval on linnale kuuluvasse avalikku tualetti arvatavalt joobes mees magama jäänud. Kohapeale saabunud turvatöötajad tuvastasid, et meest on tõenäoliselt eelnevalt pekstud, ning teavitasid juhtunust politseid.

Kiirabi viis teadvuseta mehe haiglasse, kus paraku ei õnnestunud arstidel tema elu päästa ja ta suri eile. Praeguseks kogutud andmete põhjal võib tegu olla 41-aastase asotsiaalse eluviisiga mehega. Surma täpse põhjuse selgitab ekspertiis.

Politsei võttis sündmuskohal tunnistajalt esmased ütlused ning asus kohe olemasoleva info järgi selgitama isikute ringkonda, kes võisid juhtunuga seotud olla. Sama päeva jooksul pidas patrull Vabaduse puiesteel kuriteos kahtlustatavana kinni 33-aastase, Soola tänaval 36-aastase ning Ülikooli tänaval 31-aastase mehe. Kõigil kolmel puudub kindel elu- ja töökoht.

Praeguseks on mehed kahtlustatavana üle kuulatud. Esialgsetel andmetel tarvitasid mehed üheskoos alkoholi. Olemasolevatel andmetel viibis seltskonnas kokku viis meest. Joomingu käigus tekkis meestel tüli, mis päädis peksmisega ja lõppes inimese surmaga.

Tänaseks kogutud tõendid viitavad aga sellele, et kahtlustatavana ülekuulatud mehed viibisid küll seltskonnas, kuid peksmises ei osalenud. «Hetkeseisuga oleme olukorras, kus on kindlaks tehtud kaks meest, keda on alust peksmises kahtlustada. Ühe asukoht on tuvastatud, ta viibib praegu haiglas, teise mehe asukoht on väljaselgitamisel,» sõnas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv prokurör Mariken Arro.

Ülekuulatud meeste kinnipidamiseks enam alust ei ole, nad on lubatud vabadusse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles