Esimesest Tartu õhtujooksust kasvas välja võistlussari

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu õhtujooks mullu 25. novembril.
Tartu õhtujooks mullu 25. novembril. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu õhtujooksu idee sündis mullu sügisel Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna õppekava aines «spordijuhtimise alused», kus üliõpilastel tuli välja mõelda spordiüritus ja see ellu viia. Nii korraldasidki tudengid 25. novembril 7,7-kilomeetripikkuse jooksuvõistluse.

Üritusest võttis osa 250 jooksusõpra. Õhtujooksu projektijuhi ja TÜ kehakultuuriteaduskonna üliõpilase Janelle Uibokandi sõnul läks esimene võistlus üle ootuste edukalt.

«Meid kõige rohkem innustas, et osalejad oli hästi positiivsed. Neile meeldis see üritus ja öeldi, et sooviks veel õhtujooksust osa võtta,» rääkis projektijuht.

Uibokand lisas, et osalejate positiivsest tagasidest tuli idee, et miks mitte korraldada võistlust edasi ja arendada õhtujooksust välja sari, et huvilistel oleks aasta ringi võimalus osaleda.

Tartu õhtujooksul on kavas tänavu neli etappi. Esimene etapp leiab aset tudengipäevade raames homme, 27. aprilli õhtul.

Jooksu algus on Tartu laululava juures kell 20.20. Raja pikkus on 7 kilomeetrit ning kulgeb Tartu laululava juurest Emajõe äärde üle Kroonuaia silla ning liigub edasi Kaarsillani. Sealt edasi üle silla Tähtvere spordipargi poole.

Uibokand ütles, et homsele võistlusele on end eelregistreerunud ligi kakssada võistlejat ja kõik huvilised saavad end homme kohapeal samuti registreerida. Kaks tundi enne võistlust avatakse Tartu laululava juures registreerimiseks sekretariaat. Osalustasu on 12 eurot, mis sisaldab elektroonilist ajavõttu, pakihoidu ning meenet.

Igal etapil on võistlusdistantsi pikkus erinev, kuid üldiselt jääb Uibokandi kinnitusel raja pikkus igal etapil 6-10 kilomeetri kanti. Tartu õhtujooksu teine etapp leiab aset 1. juunil, kolmas 28. septembril ning ja neljas 23. novembril. Järgmiste etappide rajad pole avalikustatud, sest need pole saanud veel linna poolt kinnitust.

«See aasta on neli etappi, järgmine aasta vaatame jälle edasi, mis mõtted siin juurde veel võivad tulla,» arvas Uibokand.

Võistluse lisainfo aadressil www.ohtujooks.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles