Võrtsjärvel jäi kadunuks paadiga lõbusõitu tegema läinud mees

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve kaldapealne.
Võrtsjärve kaldapealne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Võrtsjärvel läks eile õhtul ümber paat koos kahe mehega, kellest ühel õnnestus kaldale pääseda, ent teine jäigi kadunuks.

Eile kell 20.57 teatati häirekeskusele, et Võrtsjärvel Rannu vallas Vehendi küla piirkonnas oli ümber läinud paat kahe mehega, kellest üks jäigi kadunuks. Õnnetusest teatas pääsenud mees umbes kolm tundi hiljem.

Lõuna päästekeskuse teatel oli pääsenu imekombel kaldale jõudnud, ligi kahe kilomeetri kaugusel asuva taluni kõndinud ja sealt hädaabikõne teinud. Järvele reageerinud Rõngu vabatahtlike kahe paadi abil otsiti teist meest väidetava õnnetuse asupaigast ligi 2,5 kilomeetri kaugusel kaldast ja kalda äärest.

Pimeduse tõttu päästetööd lõpetati ning kadunud meest hakkab edasi otsima politsei. Päästetöö juhi andmetel ei kandnud kadunud mees õnnetuse hetkel päästevesti ja mõlemad paadisõitjad olid tarvitanud alkoholi.

Kui algselt teatas Lõuna päästekeskus, et tegemist oli kahe kalamehega, siis teisipäeva keskpäevaks oli selgunud, et mehed ei olnud järvel kalapüüdmise eesmärgil, vaid läksid pigem lõbusõitu tegema.

Esialgsetel andmetel juhtus õnnetus ühe mehe paadis püstitõusmisest tekkinud tasakaalukaotusest, mille tõttu mootoriga plastpaat ümber läks. Päästjad manitsevad, et veekogule ei tohi minna purjuspäi ja ilma päästevestita. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles