Magus lõhn meelitas raeplatsile

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm sõpra, Rasmus Sasi (vasakult), Gertrud Alice Kala ja Ott Erik Raudsepp, otsustasid võistelda vahukoore kloppimises. Ott Erik pääses napilt enese koorega üle valamisest.
Kolm sõpra, Rasmus Sasi (vasakult), Gertrud Alice Kala ja Ott Erik Raudsepp, otsustasid võistelda vahukoore kloppimises. Ott Erik pääses napilt enese koorega üle valamisest. Foto: Sille Annuk

Valgub välja või ei valgu? See oli tähtis sisetunde küsimus neile, kes osalesid eile tudengipäevade pannkoogihommikul, kus sai lisaks tasuta kehakinnitamisele pista rinda vahukoore kloppimises. Kolm sõpra, Rasmus Sasi, Gertrud Alice Kala ja Ott Erik Raudsepp, otsustasid enda võimed proovile panna.

Poisid andsid visplile valu, kuni Ott Erik pidas oma vahukoort juba piisavalt tihkeks, et see võistlusreeglite kohaselt kausiga pea kohal kummuli keerata.

Halb uudis on see, et kahjuks oli klopitud koor veel pisut liiga vedel, ent hea uudis on, et koor voolas poisi peast siiski mööda, nii et ta sai puhaste riietega sõprade seltsis trenni minna.

Vahukoore kloppimise võistlusest võttis osa ka Tartu kutsehariduskeskuse õppur Mari-Liis Mändalu, kes lõi kindla käega koore vahule, nii et see kausist välja ei valgunud. Järvamaal talus üles kasvanud neiu ise ütles, et oli kaasvõistlejatest kiirem tänu tugevale talutüdruku käele.

Samal ajal hõljus raeplatsi kohal ja selle läheduses imemagus lõhn, mis meelitas kohale terve hulga linlasi ja tudengeid. Ent ehkki tegu oli pannkoogihommikuga, võis raeplatsi täitnud telkidest leida kehakinnitust igale maitsele.

Ühes telgis toimetasid auravate pliitide taga tudengipäevade korraldajad, kes küpsetasid kokku tublisti üle 2500 pannkoogi ning pakkusid sinna kõrvale moosi, vahukoort, piima ja kohvi.

Nende vastastelkides jagati kolme tunniga laiali umbes kakssada portsu kaerahelbeputru, seitsesada topsi värsket puuviljasmuutit ja nelisada sooja võileiba.

Vahvlimasinate taga askeldasid välistudengid ning kaitseväe ühendatud õppeasutuste telgis katsetasid kadetid omleti valmistamise viise.

Selleks oli neil lisaks ohtrale juustule, singile ja piimale kaasa võetud 360 muna, millest kokku klopitud segu küpsetati nii tavalise panniga elektripliidil kui minipanniga pisikesel priimusel.

Selle toidukogusega sai eile löödud ka pannkoogihommiku senine rekord, sest läinud aastal jagasid tudengid laiali kokku 2000 pannkooki ning vahvlit.
----------------------

Täna tudengipäevadel

•    Kl 11.45 peahoone sisehoovis Tartu ülikooli ja üliõpilaste toetusavaldus sallivusele.

•    16 akadeemiliste organisatsioonide ringkäik algusega TÜ raamatukogust.

•    16 õlleorienteerumine maaülikooli üliõpilas­­esinduses.

•    18 Mälukas Püssirohukeldris.

•    18 «Sahtlist välja!» Athena keskuses.

•    20 orienteerumine, algus Raatuse 22 juures.

www.studentdays.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles