Tähtvere tennisekeskus rajab neli uut väljakut (1)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreutzwaldi ja Tuglase tänava nurgal alustati möödunud nädalal uute tenniseväljakute ehitust.
Kreutzwaldi ja Tuglase tänava nurgal alustati möödunud nädalal uute tenniseväljakute ehitust. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tähtvere tennisekeskus alustas rulapargi kõrval olevale linna maale nelja uue liivakattega tenniseväljaku ehitust, need peaksid valmis saama juba juulikuu alguseks.

Tennisekeskuse juhataja Egert Ivask ütles, et kuigi detailplaneeringu järgi peaks Kreutzwaldi ja Tuglase tänava nurgale tulema kuus väljakut, tehakse esialgu valmis neli. «Esimeses etapis ehitatakse kolm täismõõtmetega, pluss üks lasteväljak. Järgmisel aastal tahame valmis teha kolm järgmist ja klubihoone,» selgitas Ivask.

Uutel liivaväljakutel katsetatakse Itaaliast tellitud Red Plusi katet, mida pole Ivaski sõnul siin piirkonnas veel proovitud. «Ta peaks olema nagu päris liivaväljak, aga rohkem dreeniv ehk laskma vett hästi läbi. Põhimõtteliselt kohe peale vihma ja isegi vihma ajal on võimalik mängida,» kirjeldas Ivask

Samasugust väljakukatet kasutab ka näiteks maailmakulus Monte Carlo Country Club, kus korraldatakse Monte-Carlo Mastersi tenniseturniiri. Samuti kasutab sama katet Serena Williamsi treener Patrick Mouratoglou oma uues, 34 väljakuga tennisekeskuses.

Pikem hooaeg

Ivaski sõnul peaks Red Plusi väljakukate nagu Toome uued väljakudki tennisehooaega pikendama. «Ühelt poolt on ta hästi kallis, aga me loodame, et ta on ka kõvasti parem,» lausus Ivask. Ta ei julgenud veel öelda, kui palju uudne kate hooldust vajab.

«Loodetavasti mitte nii palju kui tavaline liivaväljak, aga päris hooldusvaba ta ei ole. Kasta ja harjata tuleb ikka, sellest ei pääse, aga ta peaks olema jala all väga mõnus ja pehme,» rääkis Ivask. Ta märkis, et väljakute jaoks tuuakse Itaaliast kohale 60 tonni spetsiaalset liiva

Neljas ehk lasteväljak saab samasuguse kuntsmurukatte, nagu on kasutusel Tamme staadioni tennisekeskuses. «Seal saavad mängida kõik need lapsed, kes mängivad punase, oranži ja rohelise palliga. Seal peaks olema põrge veelgi aeglasem ja veelgi parem mängima õppida. Samuti pole vaja osta kohe eraldi liivaväljaku jalanõusid,» selgitas Ivask.

Juulis mängima

Praeguse ajakava järgi võiks uued tenniseväljakud valmis saada juuli alguseks. «Itaallastega on kokkulepe, et peale jaanipäeva tulevad paigaldama. Selleks ajaks püüame kõik alused ja muud vajalikud tööd valmis saada,» lausus Ivask. Ta avaldas lootust, et juuli alguses saab avalöögid ära teha.

«Itaallased ütlevad, et nad panevad umbes nädalaga katted maha. Suvi on ju nii lühike, meil ei ole mõtet seda septembriks teha,» lisas Ivask.

Uue tennisekompleksi kõrvale on plaanitud ka paarikümnekohaline parkla ning klubihoone. «Meie esimene prioriteet on muidugi väljakud ja edasi klubihoone. Aga võib-olla saab ka see juba järgmisel aastal valmis. See on päris uhke maja, all riietusruumid ja administraator, teisel korrusel restoran-kohvik koos suure terrassiga,» kirjeldas Ivask. Ta pakkus kavandatava investeeringu suuruseks veidi alla poole miljoni euro.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles