Piirissaare volikogu juht sai suurema hüvitise asemel trahvi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare vallavolikogu esimees Fjodor Korotkov sai trahvi, sest hääletas enda hüvitise suurendamise poolt.
Piirissaare vallavolikogu esimees Fjodor Korotkov sai trahvi, sest hääletas enda hüvitise suurendamise poolt. Foto: Sille Annuk

Korruptsioonikuritegude büroo Lõuna talitus võttis selle kuu alguses luubi alla Piirissaare vallavolikogu esimehe Fjodor Korotkovi, eelmisel nädalal jõustus tema karistus, trahv 80 eurot.

Korruptsioonikuritegude büroo töötajate käik 4. aprillil Piirissaarele oli seotud väärteomenetlusega, mis alustati korruptsioonivastase seaduse §19 alusel. See paragrahv käsitleb toimingupiirangu rikkumist, nimelt on ametiisikul keelatud teha otsust või toimingut iseenda või iseendaga seotud isiku suhtes.

Antud juhul osales vallavolikogu esimees Fjodor Korotkov volikogu istungil, kus ta hääletas otsuse tegemisel, mis puudutas teda ennast.

Tartu Postimees kirjutas 21. märtsil, et Piirissaare vallavolikogu 4. märtsi istungil tegi volikogu liige Kalju Sakk ettepaneku tõsta volikogu esimehe Fjodor Korotkovi hüvitist seniselt 256 eurolt kuus miinimumpalga suuruseks.

Volikogu esimehele miinimumpalga suuruse hüvitise maksmise vastu oli seitsmeliikmelise volikogu kolm liiget. Hüvitise suurendamise poolt hääletasid neli liiget, nende hulgas ka Fjodor Korotkov ise.

«Arvestades, et Fjodor Korotkovil puudusid kehtivad karistused, ta tunnistas rikkumist ning avaldas seejuures puhtsüdamlikku kahetsust, määrati toimingupiirangu rikkumise eest karistuseks 80 eurot,» teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel.

Ta lisas, et küsimust, kas volikogus esimehe töötasu suurendamiseks vastu võetud ostus kehtib või on õigustühine, väärteomenetluse raames ei lahendata.

Piirissaare valla dokumendiregistris on Fjodor Korotkovi allkirjaga otsus selle aasta 4. märtsist, mille järgi volikogu määrab esimehe hüvitise suuruseks 420 eurot kuus. Järgmisel real seisab, et otsus jõustub 4. märtsist 2016.

«Vald ei maksa volikogu esimehele kuus 420 eurot hüvitist,» teatas Piirissaare vallasekretär Maria Korotkova. «See otsus ei ole jõustunud, sest see pole õigusakt. Korotkov lihtsalt tõi vallamajja sellise paberi, kandsin selle registrisse, nagu kord ette näeb, aga dokument see pole.»

Vallasekretär selgitas, et volikogu esimehe allkirjastatud endale töötasu määramise otsusel pole numbrit, ka polevat see õigesti vormistatud. «Õigusaktil on oma nõudmised, sel otsusel neid täidetud ei ole,» kinnitas Maria Korotkova.

Ta lisas, et Piirissaare vallavolikogu ei ole arutanud, kas esimehele määratud 420-eurone kuuhüvitis jääb jõusse või ei, sest pärast 4. märtsi pole volikogu istungeid olnud.      

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles