Lõuna-Eestis tegutsenud kütusevargad astuvad kohtupinki

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanistrid. Foto on illustreeriv.
Kanistrid. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse 33 episoodiga kriminaalasja, milles kahte meest vanuses 26 ja 32 süüdistatakse kütusevargustes, aga ka teistes kuritegudes.

Esitatud süüdistusest lõviosa moodustavad kütusevargused, mis pandi toime eelmisel aastal Tartu-, Jõgeva- ja Põlvamaal, kinnitas prokuratuur. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud prokuröri Jüri Vissaku sõnul on kütust varastatud nii tanklatest kui ka pargitud veoautodest. Uurimisandmetest nähtub, et süüdistatavad on kasutanud erinevaid sõidukeid, millele kinnitati teiste sõidukite numbrimärgid. Prokuröri kinnitusel aitasid kuritegude avastamisel kaasa teenindusjaamade valvekaamerad ning kannatanute ütlused. «Vaatamata sellele, et mehed on üritanud oma tegevust mitmel viisil varjata, õnnestus politseiametnikel isikud tuvastada ning kinni pidada,» märkis Jüri Vissak. Lisaks vargustele süüdistatakse 32-aastast meest mootorsõiduki juhtimises narkojoobes ning 26-aastast meest turvatöötajate löömises. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Tartu politsei. 32-aastane mees viibib kohtu loal vahi all eelmise aasta 3. novembrist. Teise süüdistatava suhtes on kohaldatud tõkendina elukohast lahkumise keeldu. Kriminaalasi on saadetud kohtusse kokkuleppemenetluse korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles