Juhan Mettis lõpetas EMi seitsmenda kohaga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis (paremal) Euroopa meistrivõistlustel.
Juhan Mettis (paremal) Euroopa meistrivõistlustel. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel peeti Venemaal Kaasanis Euroopa meistrivõistlusi judos, kus eestlastest lõi kaasa kolm matimeest. Teiste seas ka tartlane Juhan Mettis (+100kg).

Mettise koduklubi Do teatel oli raskekaalus võistlemas 24 sportlast. Meie mees alustas päeva võiduga sakslase Sven Heinle üle. Järgmises eelringi kohtumises tuli vastaseks juba vana tuttav, Hollandi esindaja Roy Meyer, kelle paremust pidi Mettis tunnistama viimasel võistlusel.

Kohtumine Meyeriga oli tasavägine ja raske, kuid viimasel minutil alistas Mettis Meyeri kindlalt ipponiga.

Järgmise kohtumise kaotas Mettis Or Sassonile Iisraelist, kes võitis hiljem EMi hõbemedali. Edasi jätkus Mettise jaoks võistlus lohutusringides, kus vastaseks tuli Ungarlane Bor Barna, kellel on ette näidata eelmise aasta MMi seitsmes koht. Kahjuks jäi Mettis kohtumise alguses kinnihoidmisesse ning sellega kadus ka medalilootus.

Kahe võidu ja kahe kaotusega Mettisele EMi seitsmes koht. Hetkeseisuga on Mettis Olümpiale pääsejate seas, kuid ees on ootamas veel kaks võistlust, mille abil tuleb koht kindlustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles