BMX-ratturid jõudsid Lätis kuuel korral poodiumile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Ojasild Tartu Velost sai Riia BMX-krossi võistlustel G11-13 vanuseklassis teise koha.
Miina Ojasild Tartu Velost sai Riia BMX-krossi võistlustel G11-13 vanuseklassis teise koha. Foto: Erakogu

Ilmselt on BMX-kross jõudnud nende kuue aastaga, mil ala siin tõsisemalt harjutatud, areneda arvestatavale tasemele. Tunnistust sellest annab asjaolu, et üheksa Eesti ratturit jõudis Läti MV esimesel etapil finaali, kuus neist ka poodiumile.

Lätlaste üheks trumpalaks peetaval spordialal lõi Eestist sel võistlusel kaasa 23 sportlast, mis on omamoodi rekordarv, kinnitas rattatreener Jaan Veeranna.

Kokku osales sellel võistlusel 286 võistlejat ja lisaks eestlastele lõid kaasa ka Leedu ning Soome ratturid. Eestlaste kohad sellel võistlusel on hinnatavad ka sellepärast, et seni pole enamus meie ratturitest välisrajal treenida saanud, rääkimata võistlemisest. «Edasi saab minna ainult paremaks,» leidis Veeranna.

Järgmiseks võistluseks meie ratturitele on Tallinnas peetav King of Tallinn, mis on kavas 14. - 15. mail. Vahepeal võistlevad meie ratturid aga ka Euroopa karikavõistlustel Hollandis.

Vanuseklasside kaupa olid eestlaste kohad Lätis järgmised:

G11-13 vanuseklassis Miina Ojasild Tartu Velost 2., Anni Annama Rein Taaramäe Rattaklubist 3., võitja oli selles vanuseklassis Liva Lizete Glazere Talava klubist.

B6 vanuseklassis Travis Leok Tartu Velost 3., Jakob Maaten Tartu Velost 8., Sebastian Ott Tartu Velost 15., võitja oli selles vanuseklassis Patriks Krauklis Talava klubist.

B7 vanuseklassis Ruudi Lumiste Tartu Velost 11., võitja oli selles vanuseklassis Markuss Domorackis Marupe klubist.

B8 vanuseklassis Sten Tristan Raid Tartu Velost 25., Rico Kandi 33., võitja oli selles vanuseklassis Roberts Cernovc Rigas Favorits klubist.

B9 vanuseklassis Sebastian Leok Tartu Velost 23., Joonas Vaikmäe Tartu Velost 29., Raimondo Ott Tartu Velost 31., Uko Rasmus Luht Tartu Velost 32. ja võitja oli selles vanuseklassis Kristels Apels Rigas Favorits klubist.

B10 vanuseklassis Tõnis Mugra Tartu Velost 5., Karl August Kalk Tartu Velost 20., Gregor Hein Tartu Velost 24. ja võitja selles vanuseklassis oli Edgars Langmanis Rigas Favorits klubist.

B11 vanuseklassis Kristofer Raul Puri Tartu Velost 19., Jassi Sobko Tartu Velost 22. ja võitja selles vanuseklassis oli Mikus Freimanis Rigas Favorits klubist.

B12 vanuseklassis Graig Milan Meriloo Airpark, Spot of Tallinn klubist 2. ja võitja selles vanuseklassis oli Martinš Zadraks Marupe klubist.

B13 vanuseklassis Andren Kaju Tartu Velost 11., Marti Härmoja Tartu Velost 15. ja võitja selles vanuseklassis oli Edvards Emils Liberts Marupe klubist.

B14 vanuseklassis Karl Lausing Airpark, Spot of Tallinn klubist 3. ja võitja selles vanuseklassis oli Ronalds Ritinš Ozoleni klubist.

M17+ vanuseklassis Ardo Oks 9. ja võitja selles vanuseklassis oli Klavs Lisovskis Ventspils Spars klubist.

Naiste Eliit klassis Ketlin Tekkel 9. ja võitja selles vanuseklassis oli Vanessa Buldinska Mitavas Kumeli klubist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles