Tartu messindus kosus masule vaatamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamess
Maamess Foto: Margus Ansu

Tartu Näituste messikeskus suutis 2010 aastal vaatamata majanduskitsikusele teha teoks kõik plaanitud 18 messi ja laata ning näitusi külastas kokku üle 200 000 inimese.

Korraldajate kinnitusel kasvas külastatavus  2009. aastaga võrreldes kolmandiku võrra.

Näituste tegevjuhi Alo Pettai sõnul on kasvunumbrite taga eksponentide kindlustunde suurenemine ning taastärganud huvi enda tutvustamise ja näitamise vastu.

«Hirmud olid mullu sügiseste messide ees kuna kartsime, et seoses eurole üleminekuga asuvad ettevõtjad  oma kulutusi piirama. Õnneks seda ei juhtunud ja Ehitusmessi vastu valitses eksponentidel elav huvi,» rääkis Pettai.

Suurima külastatavusega oli Tartus toimunud messidest kahtlemata Maamess, mida kolmel päeval väisas ligi  29 000 huvilist. Tänavu loodetakse Maamessil  ületada 30 000 külastaja piir.

Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli kinnitusel on juba praegu sõlmitud lepingud 75 firmaga, neist 12 on täiesti uued tulijad.

Pettai märkis veel, et tänu Tartus käivitunud rahvusvahelisele lennuühendusele on välisriikidest oluliselt suurenenud huvi siin toimuvate ürituste vastu. Mullu osales Maamessil esmakordselt oma boksiga Euroopa Liidu põllumajanduskomisjon.

2011.aasta esimese messina saab teoks 11.-12.veebruaril toimuv  haridusmess Intellektika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles