Vallavanem ebaseaduslikust ridaelamust: ehitaja lihtsalt ei allu (5)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere vallavanem Rein Kokk.
Tähtvere vallavanem Rein Kokk. Foto: Andres Ehrenpreis

Tähtvere vallavanem Rein Kokk ütleb, et Rahinge külla ebaseadusliku ridaelamu püstitanud KR Stone OÜ on tema pika vallajuhistaaži jooksul esimene ehitaja, kes ei allu valla korraldustele. Vald on valmis minema ehitaja vastu kohtusse.

Tähtvere vallavanem Rein Kokk, Tartu Postimees kirjutas neljapäeval ebaseaduslikust ehitusest teie vallas. Kuidas te selles valguses hindate oma valla võimekust jälgida, et ebaseaduslikke ehitisi ei sünniks?

Me kogu aeg jälgime neid. Oleme ka seda algusest peale jälginud. Oleme jälginud kõiki ja oleme isegi lasknud maha lammutada osa asju. Jälgimisega pole üldse probleemi. Aga ta ei allu lihtsalt. Me ütlesime, et ei tohi ehitada, aga ta ehitab ikka. See läheb nüüd uuesti menetlemisele. Käisime volikoguga kohal, aga jutust ei aidanud.  

Olen viisteist aastat vallavanemana töötanud ja see on esimene kord, kui inimene ei saa aru, et ta peab detailplaneeringu tegema. Nüüd ta lõpuks hakkab vist aru saama. Me tegime talle 10 000 eurot trahvi. See on muidugi talle köki-möki, aga need inimesed, kellele ta teises majas kortereid müüs, need ju ei teadnud, mis kavad mehel üldse on. Tema allumises on praegu küsimus.

Te ei tunne, et vallal on mingid ülesanded jäänud täitmata?

Ei ole. Me oleme tal aasta otsa elanud seljas. Ta ütles, et ei tee, aga ikka teeb. Aga nüüd ta vist mingil määral saab aru, et ega see asi nii ei jää ja me läheme sellega kohtuni välja.

Kuidas vald plaanib edasi tegutseda?

Praegu ta alustas planeeringu tegemist ja kunagi läheb see avalikustamisele. Me loodame, et inimesed hakkavad ka aru saama, milles asi on. Et nende usaldust on kuritarvitatud. Ega me ei jäta. Oleme ühe trahvi juba teinud. Alguses oli ta väga viisakas ja tegi kõik kenasti, aga järsku hakkas kõrvale ilma planeeringuta puukuure tegema. Ta on juba võtnud endale advokaadi, aga meil on ka advokaat.

Kas te tunnete, et valla käed jäävad lühikeseks?

Aga ega keegi teine ei aita. Ega riiklik inspektsioon sellega ei tegele. Me peame ise võitlema. Me oleme rääkinud sada korda, et edasi ei tohi teha, aga teeb ikka. Oleme kõigest teadlikud ja siiani kõik asjad korras hoidnud, aga vot temaga on küll nii, et... Aga eks me võitle edasi.  

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles