Neinar Seli: piknikukoht võiks südalinnas ikka olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Tairo Lutter

 «Üliõpilaslinna südames võib olla üks kena piknikupidamise koht, kus saab ka õlut või veini maitsta,» leiab Pirogovi platsi serva rajatava hotelli omanik Neinar Seli, kelle kätt on nähtud platsil kavandatavate joomispiirangute taga.

«Kindlasti tasub mõelda siin sellele, kuidas muuta park tudengitele, linnakodanikele ja ka Tartu külalistele nii atraktiivseks, et inimesed tõesti teaksid seda kohta turvalise ja kena piknikupaigana Tartu vanalinnas ja tahaksid sinna minna,» märkis Seli. «See koht võiks olla justkui Tartu kaubamärk, mille turvalisuse ja heakorra eest tunneksid vastutust just needsamad külastajad.»

Ta lisas, et pargikultuur peab paranema, kuid selleks ei ole keelud alati parimad lahendused. «Keeldudega saame, jah, ära keelata mida tahes, kuid ajaga kaasaskäivate muudatuste tegemisega on võimalik luua uus lahendus, mis iseloomustaks Tartut kui tudengilinna edaspidigi ka veidi meeleolukamast küljest,» märkis Seli.

Ta selgitas, et vaja on mõelda elementaarsete asjade korraldamisele – tualettruumid, toolid-pingid, haljastus, prügikastid. «Oleme ise algust teinud: ehitame Pirogovi platsile uue trepi, teeme korda kõnnitee ning paigaldame uue tänavavalguse,» kinnitas Pirogovi platsi serva hotelli rajava Toomemäe Kinnisvara omanik Seli. «Usun, et uue, mõnusa keskkonna loomine annab suure efekti ning sellest võidab kogu linn ja selle maine.»

Tartu linnavalitsus plaanib kehtestada korra, et pärast kella 22 enam Pirogovi platsil alkoholi tarvitada ei tohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles