Andrus Ansip: ülikoolilinnas võiks olla akadeemilist vabadust (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Margus Ansu

Tartu linnapeana Pirogovi platsil lahja alkoholi joomise loa andnud Andrus Ansip leiab, et ülikoolilinnas võiks olla akadeemilist vabadust. Kas praegu on mingid piirangud vajalikud, see on Ansipi sõnul nüüdsete linnajuhtide otsustada.

«Olen küll jupp aeg Tartust juba eemal olnud, aga jälgin linnas toimuvat Tartu Postimehe vahendusel aktiivselt,» ütles Euroopa Komisjoni digitaalse ühtse turu asepresident Ansip. «Kui minu ajal see kord sai Pirogovi platsil kehtestatud, siis minu mäletamist mööda seal küll suuri probleeme polnud. Mingisugune akadeemiline vabadus võiks ülikoolilinnas siiski olla. Minu meelest ei pea kõike keelama ja rangelt reguleerima. Käin Brüsseliski läbi parkide, kus juuakse ka õlut ja keegi ei ole purjus. Inimestel on endal mõistus peas.»

Ansip möönis, et kui see plats on nüüd saanud oaasiks neile, kes seda üliõpilastele mõeldud vabadust kuritarvitavad, siis tuleb ka reegleid muuta.« Aga see on praeguste linnajuhtide otsustada,» ütles ta. «Minu seisukoht on see, et üliõpilased on mõistlikud inimesed ja rangete reeglite seadmisest pole kunagi kasu olnud.»

Tartu linnavalitsus plaanib kehtestada korra, et pärast kella 22 enam Pirogovi platsil alkoholi tarvitada ei tohi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles