Kohe on käes viies käsitööesemete kogumispäev

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskuses aset leidnud Tartu tüdrukute heategevuslik käsitöömüük ei saanud naljalt kellelgi märkamata jääda. Leti taga Triin Karis.
Ülemiste keskuses aset leidnud Tartu tüdrukute heategevuslik käsitöömüük ei saanud naljalt kellelgi märkamata jääda. Leti taga Triin Karis. Foto: Merili Ginter

Kõik inimesed, kes tahavad veelkord oma käsitööesemetega heategevuslikku ettevõtmist «Väike panus, suur mõju» toetada, saavad asju annetada eelseisval laupäeval Miina Härma gümnaasiumis.

Juba terve aasta on 10. klassi õpilased Triin Karis ja Merili Ginter oodanud lahketelt inimestelt käsitöid, et neid laatadel ning teistes rahvarohketes kohtades müüa ja sel viisil kogutud rahaga diabeedihaigeid lapsi toetada. Seda eelkõige insuliinipumpade või muude hädavajalike tarvikute ostmisel, mis aitavad haigusel paremini silma peal hoida.

Tüdrukud teatasid, et eriti ootavad nad heegeldisi, näiteks võtmehoidjaid-öökulle, mille meisterdamise töötubasid on nad ise korraldanud, aga ka ehteid ja kaarte ning miks mitte puust esemeid.

Viies ja viimane

«See on meie viies, ja ühtlasi viimane käsitööesemete kogumise päev,» ütles Merili Ginter.

Eelmisel nädalavahetusel olid nad mõlemad Ülemiste keskuses, kus müüsid asju enam kui 320 euro eest ning nii, et müügilaud sai peaaegu tühjaks.

Eelmise aasta varakevadel seemnete müügiga alustanud tüdrukud on praeguseks kogunud 7900 eurot ning selle raha eest on abi saanud kuus pere. Insuliinipumbad on väga kallid abivahendid, seepärast ei olegi paljudel vanematel neid oma diabeedikuist lastele võimalik osta.

Uusi kogutud käsitööesemeid on neidudel plaanis müüma minna lähiajal Tartu Kaubamajja ning kindlasti 6. mail Tartu kevadlaadale.

Ettevõtmise lõpusündmus leiab aset Tartu raekoja platsil 14. mail, mil tüdrukud korraldavad väikese laulupeo «Meie panus», kus astuvad üles Tartu laulustuudiote ja algklasside lapsed, laulja Mari Jürjens ning bänd Kruuv.

Ka on siis kõigis telefonivõrkudes avatud annetusliin ning numbrile 9008805 helistades annetab inimene 5 eurot.

Kõik ei ole kerge ega lihtne

Triinu ja Merili head tegevate ettevõtmistega saab end kursis hoida facebooki kogukonna «Väike panus, suur mõju» abil, samuti nende veebikülje http://www.meiepanus.com/ postitusi lugedes.

Paljude sündmuste kirjelduste keskelt leiab üles sellise pihtimuse: «Kui nüüd ausalt rääkida, siis pole kõige kergem pärast 9-tunnist koolipäeva minna suure naeratusega müüma neljaks tunniks või koostada sponsorite leidmiseks kirju, olla pidevalt aktiivne sotsiaalmeedias, heegeldada igal vabal hetkel öökulle, päevast-päeva leppida kokku ülesandeid… Pole päevagi, mil me ei tegeleks projektiga! Kuid – meile meeldib see! Meile meeldib näha inimeste positiivseid reaktsioone, kui nad meie juurde ostma tulevad. Meile meeldib tunda ennast kasulikuna. Kõike eelnevat ületab aga see, et meile meeldib teha head! Kui me oleme saanud järjekordse pumba üle anda mõnele perele, siis oleme olnud täiesti sõnatud. See tunne on kirjeldamatu! Sellisel hetkel mõistad, mis on elus tegelikult tähtis.»

  • Käsitöö viimane kogumispäev

    23. aprillil Miina Härma gümnaasiumis kella 12 kuni 14 saavad inimesed annetada käsitööesemeid, mille müügist kogutakse raha diabeedihaigete laste toetamiseks.

    Esemeid ootavad ettevõtmise «Väike panus, suur mõju» vedajad Triin Karis ja Merili Ginter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles