Tartu ülikool ootab vilistlaste mälestusi

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oodatud on ka mälestused ühikaelust. Pildil legendaarne Pepleri 23 ühiselamu, mis tänaseks päevaks on ümber ehitatud korterelamuks. Arhiivifoto aastast 2003.
Oodatud on ka mälestused ühikaelust. Pildil legendaarne Pepleri 23 ühiselamu, mis tänaseks päevaks on ümber ehitatud korterelamuks. Arhiivifoto aastast 2003. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikool ootab vilistlaste fotosid ja lugusid oma kooliajast, et jäädvustada tudengielu ajalugu. Huvitavamatest mälestustest valmib 21. mail toimuvaks vilistlaskokkutulekuks näitus.

Kõrgkool soovib jäädvustada tudengielu erinevaid aspekte läbi aegade nii, nagu seda meenutavad vilistlased. Tartu ülikooli turunduse peaspetsialisti Teele Araku sõnul on meie seas ligi 70 000 Tartu ülikooli lõpetanut, ent seni ei ole nii laiaulatuslikku kogumisaktsiooni korraldatud.

«Paljudel on Tartu ülikoolist toredaid mälestusi - värvikad väljaütlemised õppejõududelt, seigad ühikaelust ja tänaseks unustatud tudengitraditsioonid. Need killukesed ajalugu annavad ilmekalt edasi oma ajastu vaimu ja on seega ülikooli loo säilitamisel väga väärtuslikud,» rääkis Arak.

«Ootame mälestusi kõigilt praegustelt ja kunagistelt tudengitelt, sest ka see, mis täna võib tunduda argine, omandab aastate möödudes uue tähenduse,» lisas ta.

Eriti oodatud on meenutused ja fotod õppetööst, värvikatest õppejõududest, ülikooli ruumidest, tudengitraditsioonidest, vaba aja veetmise kohtadest, ühiselamutest ja muust. Araku sõnul on kõrgkoolile väga oluline kokkuhoidva vilistlaskonna loomine, mille juures on ka ajaloo säilitamisel tähtis roll.

«Alles hiljaaegu lõime uue vilistlasportaali utalumni.ee, millega on tänaseks liitunud juba üle 3000 Tartu ülikooli vilistlase. Ühtse vilistlasmentaliteedi loomiseks korraldame tänavu ka aegade suurima vilistlaskokkutuleku,» ütles Arak..

Meenutusi, mis võivad olla nii pildi, eseme kui ka jutustuse kujul, oodatakse 9. maini e-posti aadressil kokkutulek@utalumni.ee või posti teel TÜ turundustalituse aadressil Ülikooli 18, Tartu 50090.

Kõigi nende vahel, kes saadavad kogumisaktsiooni käigus oma ülikoolimälestusi, loositakse 10. mail välja 10 tasuta pääset Tartu ülikooli läbi aegade suurimale vilistlaskokkutulekule «Möödaläinud ajad», mis leiab aset 21. mail.

Mitmesugused sündmused toimuvad kogu päeva vältel ning üritusele on oodatud kõik vilistlased ja ka praegused üliõpilased.

Kuni 30. aprillini maksab kokkutuleku pilet vilistlasportaaliga utalumni.ee liitunutele 25 eurot. Tudengitele ja pensionäridele kehtib kuni 30. aprillini soodushind 15 eurot. Tavapileti maksumus on 35 eurot, tudengitele ja pensionäridele 20 eurot. Rohkem infot utalumni.ee/kokkutulek ja ürituse Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles