IT-ettevõttesse tööle ilma IT-hariduseta

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumos müügitööd tegev Keith Voogla (vasakul), klienditoe tiimijuht Aino-Silvia Tali ning tehniline projektijuht Mari Lust kinnitavad, et kõige rohkem motiveerib neid suhtumine «We are one team».
Fortumos müügitööd tegev Keith Voogla (vasakul), klienditoe tiimijuht Aino-Silvia Tali ning tehniline projektijuht Mari Lust kinnitavad, et kõige rohkem motiveerib neid suhtumine «We are one team». Foto: Margus Ansu

Ükski rahvusvaheline IT-ettevõte ei ole arendajate armee, lükkas Tartu ühe edukaima IT-ettevõtte Fortumo juht Martin Koppel ümber levinud müüdi, justkui vajaksid infotehnoloogia valdkonnas tegutsevad ettevõtted vaid programmeerimisoskusega arvutispetsialiste.

Näiteks Fortumo 70-liikmelisest töötajaskonnast moodustavad insenerid vaid kolmandiku ning IT-haridus on töötajaist umbes 65 protsendil. Kirjeldatud arusaam on rahva hulgas siiski tugevalt juurdunud.

Fortumo personalijuht Piret Saag toob näite kandideerijate kaaskirjadest, kus väga paljud peavad oluliseks lisada, et neil pole IT-haridust. «Siit näeb selgesti ära, kui tugevad on müüdid,» lausus Saag. «Jah, me oleme tehnoloogiaettevõte, aga kui sa tuled meile müügitööd tegema, siis pole IT-haridus nõutud eeldus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles