Milline paistab Tartu abipolitseiniku silme läbi? (1)

, Lõuna prefektuuri abipolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renata Muru, Lõuna prefektuuri abipolitseinik.
Renata Muru, Lõuna prefektuuri abipolitseinik. Foto: Erakogu

Nüüdseks juba 22 aastat on Eesti tänavatel korda aidanud tagada abipolitseinikud. Sinine munder seljas, helkurvest selle peal helkimas, pea pungil mõtetest, milliste murede lahendamisel tööle asuv patrullekipaaž seekord saab abiks olla.

Tartlasena olen siin ja mõnikord teisteski piirkondades abipolitseinikuna tegutsenud pea poolteist aastat. Olen rahul, et hakkasin just abipolitseinikuks. Tunnen, et saan ühiskonnale midagi tagasi anda.

Igale väljakutsele sõites loodame päriselt, et korrakaitsjate kiire sekkumine aitab ära hoida hullema ja et probleemid saavad õiglaselt lahendatud. Olgu väljakutse sisuks joobekahtlusega autojuht, sõiduteele siruli kukkunud joobes inimene, vägivallatsev pereisa, lärmakas korteripidu või kellegi jõuharjutused inimeste endi või võõra vara kallal. Ühele või teisele osalisele on politsei nendes küsimustes tihti ainuke esmane päästerõngas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles