Õppemäng viis lapsed koolipingist õue

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa tervistedendavate koolide kokkusaamisel mängiti Puhjas algklassidele mõeldud mängu «Koolipingist õue».
Tartumaa tervistedendavate koolide kokkusaamisel mängiti Puhjas algklassidele mõeldud mängu «Koolipingist õue». Foto: Erakogu

Tartumaa tervistedendavate koolide võrgustikus tõi eelmine õppeaasta uue algatuse. Nimelt tegid Puhja gümnaasiumi tervisenõukogu esimees Ülle Närska ja nõukogu liige Lea Järv ettepaneku viia esimesele kooliastmele läbi õppemäng «Koolipingist õue».

Esimene mäng oli menukas ja mullusel Tartumaa tervisefoorumil anti Puhja gümnaasiumi tervisenõukogule selle eest üle «Terviseseemne külvaja» tiitel. Niisiis oli traditsiooni jätkamine igati põhjendatud ning sellelgi aastal kutsuti võrgustiku lapsed mängu.

Lea Järve sõnutsi on mäng «Koolipingist õue» kõigile seiklus- ja uudishimulikele algklassiõpilastele, aidates mängijaid vastusteni läbi praktiliste ja põnevate õuetegevuste. Tartumaa koolide teine õppemäng viidi läbi neljapäeval, 14. aprillil.

«Mängus lähtusime esimese kooliastme inimese- ja loodusõpetuse ning valikaine loodus ja meid ümbritseva keskkonna ainekavast,» selgitas Järv. Eesmärgiks oli motiveerida õpilasi omandama keskkonna- ja tervisealaseid teadmisi praktilise õppetegevuse kaudu.

Mängus käsitleti teemasid nagu salakiri, linnuhäälte, taimede ja veekogude tundmine, tervislikud ja ebatervislikud toidud, esmaabi ja liiklusohutus. Oluliseks väärtuseks 52 osavõtjaga mängus on koostöö, paremaks sõbraks olemine ja kaaslasega arvestamine, rõhutasid korraldajad.

Tänavu osales mängul 15-st tervistedendavast koolist 12 Tartumaa kooli. Kõige osavamaks osutusid Ülenurme mängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles