Helsingi lennuliinil lisandus reisijaid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk Tartu Lennujaamas.
Finnairi lennuk Tartu Lennujaamas. Foto: Kristjan Teedema

Finnairi lendudel Helsingi ja Tartu vahet kogunes märtsis 2290 reisijat, ühtekokku oli kummaski suunas 27 lendu. Väga hea oli ka esimese kvartali koondtulemus.

Märtsis lendas Tartust Helsingisse 1140 inimest, lennu kohta keskmiselt 42,2. Helsingist Tartusse lendajaid oli 1150, lennu kohta keskmiselt 42,6.Mullu märtsis oli sama liini lendudel 1264 reisijat kokku.

Tartu lennujaama juhataja Juhan-Johhen Ross märkis, et märtsikuus saavutati ka läbi aegade parim tulemus lennuki reisijakohtade täitumuses liinil, see oli 62 protsenti. Nädalapäevadest on suurim täitumus olnud reedeti ja pühapäeviti.

«Lennureisijate arvu kasv teeb tuju rõõmsaks,» nentis Ross.«Meeldiv on tõdeda, et Lõuna-Eesti ja Tartu rahvas on hakanud Finnairi Helsingi-Tartu-Helsingi lennuliini omaks võtma ega kiirusta enam bussiga Tallinna lennujaama, vaid alustab oma lennureise siitsamast, Tartu Ülenurme lennujaamast.»

Ross lisas, et lennud Helsingi Vantaa lennujaama kaudu võimaldavad häid jätkuühendusi sihtkohtadesse üle kogu maailma.

Võrreldes selle aasta esimese kvartali reisijate arvu möödunud aasta tulemustega on Tartu lennujaama juhatajal ka põhjust rõõmustada. Mullu oli esimesel kolmel kuul sel Tartu ainsal liinilennul 3434 reisijat, tänavu sama ajaga juba 6407 reisijat, mis teeb juurdekasvuks 87 protsenti.   

Ross nentis, et kui tõusev trend jätkub, on alust loota, et aasta lõpuks koguneb Tartu lennujaama läbivaid lennureisijaid üle 26 000.

Finnair lendab Tartust seitsmel päeval nädalas. Kohtumisel Tartu esindajatega läinud nädalal on lennufirma andnud sõnumi, et kaalub võimalust avada varahommikusi lende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles