Judoka Mattias Kuusik tuli Euroopa karikaetapil viiendaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judo. Illustreeriv foto.
Judo. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel peeti Venemaal Peterburis juunioride Euroopa karikaetapp, kus osales ka Do judoka Mattias Kuusik.

Do klubi teatel võistles Peterburis 346 judokat ning Kuusiku kehakaalus kuni 90 kg oli maadlejaid 31. Eestlase raske ja pikk teekond algas võiduga Valgevene esindaja vastu kahe waza-ari väärilise heitega esimeses eelringis. Teises eelringis tuli vastaseks ungarlane Peter Kordely, kelle paremust Kuusik pidi tunnistama.

Tänu Kordely jõudmisele poolfinaali pääses Kuusik edasi lohutusringi, kus ta alistas esimesena väga tasavägises kohtumises venelase Paliani. Järgmiseks lohutusringi vastaseks juunioride maailma edetabeli kuues, brasiillane Henrique Francini. Kohtumise vältel jäi meie mees kaotusseisu, kuid võidutahe oli suurem ning pärast kahe waza-ari väärilise heite sooritamist oli vastane alistatud.

Ka järgmises kohtumises vene esindaja vastu jäi Kuusik esmalt kaotusseisu, kuid võitles end siiski ippon'iga pronksikohtumisse. Kolmanda koha matšis, mis oli Kuusikule ühtlasi kuues kohtumine päeva jooksul, oli vastaseks sakslane Sandro Makatsaria. Saatuslikuks sai kohtumise alguses tehtud eksimus, mis andis sakslasele võidu. Kuusikule raske võistluspäeva järel siiski väga kõrge viies koht.

Tähtsamatest võistlustest seisab Kuusikul järgmisena ees 7.–8. maini Kaunase peetav juunioride Euroopa karikaetapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles