Tartus välja töötatud treenerite tarkvara valiti maailma parimaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportlyzeri asutaja Tõnis Saag (vasakul) ja turundusjuht Jaan Saks auhinnaga.
Sportlyzeri asutaja Tõnis Saag (vasakul) ja turundusjuht Jaan Saks auhinnaga. Foto: Erakogu

Eesti sporditehnoloogia startup'ile Sportlyzer sai osaks kõrge tunnustus. Londonis peetud 2016. aasta Sports Technology Awards auhinnagalal tunnistati just Sportlyzer maailma parimaks treeneritele ja mänedžeridele mõeldud tarkvaraks.

Võitjad kuulutati välja reedel, 15.aprillil. Tartlaste sporditehnoloogia tarkvara noppis kõrgeima koha kaheksa finalisti seas, teatas ettevõte Tartu Postimehele.

Konkurentide seas paistis Eesti idufirma silma asjaoluga, et Sportlyzeri tarkvara on mõeldud täielikult noortespordile. Sportlyzeri kõrval teenisid teistes kategooriates võidu näiteks NBA, BBC Get Inspired, Fox Sports, SAP, WTA ning paljud teised nimekad spordiettevõtted.

Sportlyzeri tegevjuht ja asutaja Tõnis Saag leidis, et noortesport on kogu spordi alustala, millest saab alguse nii tugev ja terve ühiskond kui ka edukas tippsport. Tarkvara aitab hallata spordiklubide paberimajandust, tuues sportlaste andmete, treeninguplaanide ja rühmade haldamise ning kuutasude arveldused kõik ühte kohta kokku.

«Konkursi võit on meile suur tunnustus ning viitab sporditarkvara olulisuse kasvule spordiklubide seas,» märkis Saag. Sportlyzeriga on liitunud juba üle 15000 spordiklubi kogu maailmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles