Pildid: bussitäis tudengeid korraldas Tartumaal kevadise suurpuhastuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul läheb lahti registreerimine Tartu tudengipäevade üritustele, mis algavad järgmisel nädalal. Festivali alguse puhul käärisid poolsada tudengit käised üles, et teha Tartumaal heakorratöid.

Kevadine suurpuhastus algas sümboolse «Suudelevate tudengite» skulptuuri puhtaks küürimisega. Samuti puhastati hooaja alguse puhul Tartu Tamme staadioni tribüünil kõik istmed, teatasid Tartu kevadpäevade korraldajad.

Heakorratööd jätkusid Nõo vallas Heino Prosti põllutöömasinate muuseumis. Talgulised aitasid soliidses vanuses muuseumi eestvedajatel piirata kõrgeid õunapuuoksi, ehitada aeda, teha maalri- ja koristustöid.

Lisaks maalisid tudengid muuseumile uue nimesildi. «Muuseumi rahvas oli nii armas ja tore! Hing lausa tahtis neile abiks olla,» leidis hispaania filoloogia üliõpilane Liis Krevald.

Kunstiannet läks vabatahtlikel tarvis ka Kallaste keskkoolis, mille seinu kaunistavad nüüdsest kirevad sõnajalalehed, lillemotiivid ja korrutustabelid. Lisaks puhastati prügist kraaviperved.

Talgulised abistasid ka Luunja valla eakate majapidamisi kevadistes aiatöödes. «Saime mitmekümnekesi aiad kiiresti korda. Kujutan ette, et üksi toimetades kuluks selleks nädalaid,» sõnas talguline Jason Mario Dydynski. USAst pärit semiootikamagistrant leiab, et olenemata hõivatuse astmest tuleb leida aega kogukonna aitamiseks.

Tudengibussi aktsioon sümboliseeris Tartu tudengipäevade seekordset läbivat teemat «resonants ehk koosvõnkumine», mis võtab fookusesse ühisel tegutsemise suurema mõju. «Koos suudame rohkem kui üksi. Ühiselt tegutsedes tekib sünergia ja isegi keerulised asjad sujuvad kergusega,» selgitas Tudengibussi korraldaja Elina Peekmann.

Tartu tudengipäevade festivali peetakse 25. aprillist 1. maini. Kavas on üle 150 ürituse nii tudengitele kui linnarahvale. Programmiga saab tutvuda kodulehel www.studentdays.ee/programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles