«Inimestega tuleb rääkida sellest, mis neid erutab» (1)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme
Mart Helme Foto: Margus Ansu

Mart Helme, Pala rahvale on väga oluline haldusreformiga seonduv. Kuidas on lood mujal?

Mida suurem on koht, seda vähem inimesi haldusreform erutab. Suurtes kohtades on globaalsemad probleemid, näiteks Tartus oli väga teravalt üleval immigratsiooniteema.

Palal te rääkisite immigratsioonist üsna vähe.

Eks Pala vald ole ilmselt ka niisugune koht, kus immigratsioon hetkel väga ei eruta. Kui tuleb mingi punt immigrante, siis need paigutatakse Ida-Virumaale, Tallinnasse, siin see on võõras mure.

Me ei ole mingi ühe teema erakond ja saame väga hästi aru, et Eesti inimeste probleemid on kõige otsesemalt ja teravamalt seotud toimetulekuga. Inimestega tuleb rääkida sellest, mis neid erutab.

Ütlesite oma kõne alguses, et teie poole pöördus ületulekujutuga üks koalitsioonierakonna liige. Kas saaksite täpsustada, mis erakonnast on jutt?

Ma ei ütle selle kohta praegu mitte midagi, küll aga seda, et kui küsisime hommikul reformierakondlaselt Igor Gräzinilt, kas ta on ikka elus pärast hääletust, siis ta ütles, et jah, aga oli saanud kõva peapesu.

Riigikogus ei ole nii palju inimesi, seal võib tekkida probleeme, aga kui see otsus tuleb päevavalgele, siis teeme sellest suure sõu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles