Mart Helme jagas Palal verbaalseid jalahoope (5)

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuskümmend protsenti riigikogu liikmetest on jahukotid, andis Mart Helme Pala kultuurimajja kogunenuile teada.
Kuuskümmend protsenti riigikogu liikmetest on jahukotid, andis Mart Helme Pala kultuurimajja kogunenuile teada. Foto: Margus Ansu

Möödunud neljapäeva pärastlõuna. Astume fotograafiga Pala kultuurimajja Jõgevamaal, kus kell kaks peaksid kohalike inimestega juttu puhuma järjepanu väiksematesse ja suurematesse skandaalidesse kistud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme ning tema kolleeg riigikogust, partei Tartu- ja Jõgevamaa piirkonna esimees Raivo Põldaru.

Kultuurimaja saali saabuvad vaikselt esimesed inimesed. Et on tööpäev, pole uksel tunglevaid rahvahulki näha. Ei ole näha ka noori vihaseid maamehi poe tagant, kes oleks valmis õllepudeli kaika või sõnnikuhargi vastu vahetama, et Eestisse saabuvaid pagulaste masse eemale peletada. Tulijad on suuremalt jaolt rahumeelsed pensionärid, ning kui kõnekoosolek avatuks kuulutatakse, on kuulajaid saalis täpselt kolmkümmend.

Esmalt rõhutab Raivo Põldaru, et EKRE käimasolev kõnekoosolekute sari «Kahekõne rahvaga» kutsuti ellu seetõttu, et saaks inimestega rääkida silmast silma, sest meediasse jõudvat nende ideed kallutatult või nende juttudest välja nopitud üksikute fraasidena.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles