Uus häda: mõnes kohas on koolimaja liiga suureks jäänud

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallaste koolis käib sel õppeaastal 60 tüdrukut-poissi. Neist igaühel on 1959. aastal valminud koolimajas kasutada 51,3 ruutmeetrit pinda. Selle hulka on arvestatud ka 50-kohaline õpilaskodu, kus tänavu elab ligi 15 õpilast.
Kallaste koolis käib sel õppeaastal 60 tüdrukut-poissi. Neist igaühel on 1959. aastal valminud koolimajas kasutada 51,3 ruutmeetrit pinda. Selle hulka on arvestatud ka 50-kohaline õpilaskodu, kus tänavu elab ligi 15 õpilast. Foto: Kristjan Teedema

Kallaste kooli­­maja, kus käib sel õppeaastal 60 õpilast, on kulunud ilmega. «Kool vajab hädasti remonti,» tõdes Kallaste linnapea Gennadi Kulkov. «Mõtleme ja arutame tõsiselt, kuidas sellest asjast välja ronida. Muidugi on see maja koolile suureks jäänud, aga mis teha, lapsi lihtsalt on vähe.»

Kallaste kool pole ainus, mille hoone on õpilastele suureks jäänud. Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel on laste hulga vähenemise tõttu Eesti pooltes õppeasutustes iga õpilase kohta kütta, valgustada ning remontida enam kui 20 ruutmeetrit pinda.

Rohkem ruumi kui kodus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles