EMÜ ja Saku heitlevad kirkaima medali pärast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saalihoki meistriliiga finaalis läheb EMÜ SK võistkond (mustas) viiendat korda SK Link/Saku vastu. Pildil esimene finaalmäng, kus maaülikooli pallurid pidid vastaste viimasel minutil visatud värava tõttu võtma vastu napi kaotuse.
Saalihoki meistriliiga finaalis läheb EMÜ SK võistkond (mustas) viiendat korda SK Link/Saku vastu. Pildil esimene finaalmäng, kus maaülikooli pallurid pidid vastaste viimasel minutil visatud värava tõttu võtma vastu napi kaotuse. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval selgub maaülikooli spordihoones tänavune Eesti saalihokimeister, kui otsustavas viiendas finaalmängus kohtuvad EMÜ SK ja SK Link/Saku.

Iseenesest on EMÜ SK saalihokivõistkond juba ajalugu teinud: pääsenud kodumaises meistriliigas esmalt poolfinaali ja sealt edasi finaali. Et aga süües kasvab isu, tekkis meeskonnal ühel hetkel unistus ka Eesti meistri tiitlist. «Meeleolu on meeskonnal väga hea, raskest seisust tulime välja,» tõdes peatreener Talis Mölder.

Otsusekindlus aitas

Finaalseeria algas Tartus maaülikooli spordihoones koduste fännide toetusel, vastas mullused hõbemedalimehed Sakust koos oma poolehoidjatega. Tasavägiselt kulgenud kohtumises tuli võõrustajail võtta vastu kaotus 5:6. Valusaks tegi kaotuse asjaolu, et Saku lõi võiduvärava kõigest 45 sekundit enne lõpuvilet. «Ei olnud lihtsalt õnne,» tõdes Mölder ja lisas, et EMÜ hokimehed olid selles mängus kindlasti initsiatiivikamad.

Teine mäng Kiili spordihallis kulges sakulaste taktikepi järgi ning 6:11 kaotuse järel naasti kolmandaks otsustavaks heitluseks taas Emajõelinna. Selleks kohtumiseks oli EMÜ võistkond end põhjalikult häälestanud ning viimaks avasid ka tartlased võiduarve, olles Sakust üle 8:5. «Olime väga otsustuskindlad ja mängisime oma mängu,» selgitas Mölder tugevat esitust. Sai selgeks, et maaülikool ei ole finaalseerias veel oma viimast sõna öelnud ning võidumaitse suus sõideti päev hiljem taas Kiili spordihalli.

Saku ihkab meistritiitlit aga täpselt sama palju ning finaalseeria neljandat mängu alustasid just nemad resultatiivselt. Maaülikool jäi taha 1:3. Kui võõrustajatel ja nende fännidel võis jääda juba mulje, et meistritiitel on taskus, siis Mölderi sõnul ei tekkinud vähemalt temal küll kordagi tunnet, et nüüd on rong läinud. Ka mitte viis minutit enne mängu lõppu, mil seis oli endiselt 3:1 Saku kasuks. «Oli kohe selline tunne, et suudame kaotusest välja tulla,» meenutas peatreener.

Ja nad suutsidki! Viimase viie mänguminutiga lõi EMÜ kohalike saalihokisõprade meelehärmiks neli väravat ning võitis neljanda mängu 5:3.

Puhkus ja massaaž

Enne otsustavat mängu tehakse mõistagi trenni, kuid mitte väga tugevalt. Kõva treening ei annaks vahetult enne mängu enam mingit arengut ja võib teha isegi kahju, selgitas Mölder. Seda enam, et mehed on pikast hooajast ja finaalseeriast kurnatud ning kimbutavad ka kergemad vigastused.

Seetõttu pööratakse sel nädalal rohkem tähelepanu võistkonna moraalile ja meeskonnatundele. Puhatakse, et laupäevaseks mänguks valmis olla, sõnas Mölder. Tehakse lihasehooldust ja mängijad käivad massaažis.

Laupäeval tervitab võistkonda arvatavalt tribüünitäis kaasaelajaid. Kohal on ka Saku fännid. Õhtu lõpuks saab selgeks, kumma võistkonna pooldajatel on põhjust juubeldada.


Saalihoki Eesti meistrivõistluste finaal

Vastamisi on EMÜ SK ja SK Link/Saku.

Finaalseeriat mängitakse kolme võiduni, praegu on seis 2:2.

Otsustav mäng algab maaülikooli spordihoones 16. aprillil kell 17.

Allikas: www.saalihoki.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles