Klaasi tänav areneb, uus tehas sai nurgakivi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Ravila tööstuspargis Klaasi tänaval sai täna keskpäeval nurgakivi ASi Rand ja Tuulberg Grupi ettevõtte Welement uus puitelementidemajade tehas, mille ligi 6000-ruutmeetrine hoone hakkab juba valmis saama.

«Ei olnud varem mahti nurgakivi panna,» vabandas Welement ASi juhatuse liige Lauri Tuulberg. «Hoone ehitus algas sügisel, juulis hakkame siin seadmeid üles seadma ja sügisel alustab tehas tööd.»

Tehases hakatakse kasutatama Saksa ettevõtte Weinmann terviklikku integreeritud tootmisliini, millel valmivad hoonete puitelemendid. «Laias laastus teeme siin maja valmis, pakime kokku ja saadame teele, tellija ehitab sellest nagu Legost hoone valmis,» selgitas ASi Rand ja Tuulberg Grupp nõukogu liige Raivo Rand.

Ta lisas, et kuigi Rand ja Tuulbergi tuntakse peamiselt ehitajana, toodab ettevõte ka ehitusmaterjale Tartumaal ja Tallinna lähistel. «Tartu on minu ja Aivar Tuulbergi kodulinn, lisaks on siin Eesti Maaülikool, kus õpetatakse meie valdkonna asjatundjaid ning sellepärast otsustamine uue tehase rajada siia,»  ütles Raivo Rand.

Nurgakivi panekuks haarasid kellu ASi Rand ja Tuulberg nõukogu esimees Aivar Tuulberg ja nõukogu liige Raivo Rand, Welemendi juht Lauri Tuulberg, Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen, Tartu linnapea Urmas Klaas, Tartu abilinnapead Jarno Laur ja Valvo Semilarski ning Tartu linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven.

Silindrisse pandi tehase joonised, Tartu linna poolt keskaegse mündi koopia, tänane Postimees ja tuleviku turule mõeldes ka Rootsi paberraha.

Welemendi tehase rajamiseks kulub 6 miljonit eurot, esialgu saab seal tööd kuni 60 inimest. Selle aastal sügisel valmiva tehase hoone ehitab AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg. Welemendi kontorihoone valmib aga juba uues tehases.

Pikemalt saab Welemendi tehasest lugeda esmaspäevasest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles