Sulgpalli Eesti GP kujuneb kõrgetasemeliseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulgpall.
Sulgpall. Foto: Sille Annuk

Eelolev nädalavahetus toob Tartusse tippsulgpalli, sest Eesti GP meelitab ülikooli spordihalli kodumaised tipud eesotsas Raul Mustaga ning Soome paremikku kuuluva Eetu Heino.

Heino on maailma reitingus esisaja hulka kuuluv sportlane. Raul Musta koht maailma hetke parimate edetabelis on 43. Tartus saab kodupublik Musta enne Rio olümpiamänge näha esinemas viimast korda.

Lisaks sulgpallilahingutele on peakorraldaja Heiki Sorge organiseerinud ka ennustusvõistluse, kus publikul on võimalus võita 150 eurot ja teisi hinnalisi auhindu. Pealtvaatajate vahel tuleb ka voistlus parimale fotole voi videole. Esmakordselt annab pealtvaatajatele simultani Raul Must. Sportlase vastu mangides piisab kahe punkti voitmisest ja maailma tipptasemel reket kuulub kahe punkti võitjale.

Tartu võistlus on mitmetele Eesti sulgpalluritele viimaseks peaprooviks enne Euroopa meistrivõistlusi. Koondisse kuuluvad paarissulgpallis Helina Rüütel ja Kristin Kuuba ning Raul Käsner ja Kristjan Kaljurand. Üksikmängus Kati Tolmoff ja Raul Must. EM on eriti oluline Kati Tolmoffi jaoks, kes ei ole olümpiapääset veel lunastanud ja vajab seuurvõistluselt väärtuslikke edetabelipunkte.

Raul Musta olümpiaettevalmistus käib praegu Hispaanias Sierra Nevada mäestikulaagris. Treener Mart Siliksaare kinnitusel käib 2300 meetrit merepinnast kõrgemal põhja ladumine olümpiamängudeks. «Teeme 12 trenni nädalas,» sõnas Siliksaar. Treeningutest kolmandik on jõutreeningud, kolmandiku moodustavad matkad mägedes ning kolmandiku aeroobsed treeningud. «Et sulgpall päris meelest ei läheks, sõidame paar korda nädalas mäest alla ja harjutame spordiklubis kohalike ässadega.»

Treeneri kinnitusel ei ole ilm mägedes praegu kiita. Pidevalt puhub tuul ja sajab ka lund. Eestis omandatud talvised autosõidukogemused kuluvad marjaks ära.

Hispaaniast naastakse reedel ja nädalavahetusel astubki Must kohe platsile. Kümmekond päeva hiljem ongi juba EM, kus Must on esimest korda elus saanud asetuse (8.). See võimaldab avaringis puhata. Järgmised vastased on Austria ja Tšehhi meister. Mõlemaid mehi on Must varem võitnud. EMiks on sportlasel treeneri sõnutsi kõrged eesmärgid ja unistatakse isegi medalist.

Sealt edasi on plaanis kaasa teha paaril tugeval turniiril. «Enne olümpiamänge pole mõtet nõrku turniire enam mängida,» selgitas Siliksaar. Mai lõpus plaanitakse osaleda 900 000-eurose auhinnafondiga maailma karikaetapil Indoneesias. Sealt edasi sõidab Must otse Austraalia turniirile.

Seejärel sõit koju ja treeningud siin. Juuni lõpus on kõige kõrgema tasemega turniirid veel Kanadas ja USA-s. «Proovime ässade vastu harjutada enne OM-i. Kui tuleb ka kaotusi, siis see pole mingi kaotus, vaid õppetunnid.»

Olümpiamängude sulgpalliturniir algab 11. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles