Tartu otsib lemmikparki (3)

Merle Karro-Kalberg
, maastikuarhitekt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Karro-Kalberg
Merle Karro-Kalberg Foto: SCANPIX

Tartlased on viimasel aastal kirglikult vaielnud, kas kesklinna parkidesse tohib maju ehitada või ei. Tähelepanuta on jäänud küsimus, millised meie pargid üldse peaksid olema ja mida linlased seal teha tahaksid.

Kesklinna üldplaneeringu viimasel avalikul arutelul visati õhku mõte, et pargid võiksid olla Tartu linna sümbol, nagu Central Park New Yorgis. Ehk siis koht, kus käiakse piknikul, tervisejooksul, jalutamas, närve puhkamas ... Koht, mille turist linnas kindlasti üles otsib, mis on linna oluline koostisosa, identiteedi looja, milleta linn poleks enam see linn.

Igal suuremal linnal on vähemalt üks selline park. Londonis vaatab turist peale Briti parlamendi hoone ja Big Beni kellatorni kindlasti ka Hyde Parki, Pariisis käib lisaks Eiffeli tornile Parc de la Vilette’s, Viini ooperiteatri kõrval püüab pildile Stadtparki. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles