Päris Pariis pani uksed kinni

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthieu Chillaud pannkoogikohvik Päris Pariis lõpetas tegevuse.
Matthieu Chillaud pannkoogikohvik Päris Pariis lõpetas tegevuse. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kaks aastat tagasi Laia ja Jaani tänava nurgal avatud prantsuse kohvik Päris Pariis sulges möödunud pühapäeval uksed, kuna kohviku omanik kolib ära Prantsusmaale.

Kaksteist aastat Tartus elanud prantslane Matthieu Chillaud ütles, et pannkoogikohviku pidamine ei olnud lihtne, sest Tartu linnas maksavad äripinnad sama palju nagu Pariisis.

«See oli hea kogemus, aga meie peamine probleem oli see, et olime kesklinnast natukene liiga kaugel,» kirjeldas Chillaud.  «Teiseks ei teadnud ma, et eestlased söövad ainult kolm korda päevas – hommikul, kell üks ja õhtul kell seitse. Aga keegi ei söö näiteks kell kaks, kolm või neli.»

Chillaud  tunnistas, et edukaks äripidamiseks oleks pidanud külastajaid rohkem olema.

Samas kinnitas Chillaud, et jäi oma äriga siiski väikesesse kasumisse. «See oli raske, aga samas väga hea kogemus. Aga nüüd ma kolin ära ja avan uue kohviku Prantsusmaal. Tõenäoliselt on see koht Bordeaux,» lausus Chillaud ning lubas, et ei jäta Tartut igaveseks.

«Olen elanud Eestis juba kaksteist aastat ja tahaksin nüüd olla rohkem Prantsusmaal. Samas tahan olla ka Tartus. Me ei tea, kuidas me hakkame nüüd korraldama oma elu. Oleme Prantsusmaal ilmselt maist septembrini ja siis tuleme tagasi,» sõnas Chillaud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles