Tammeka mängijad elasid soojendusel läbi väga ehmatavad hetked

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojendusel šokeeriva ehmatuse osaliseks saanud Tammeka edenes karikasarjas poolfinaali.
Soojendusel šokeeriva ehmatuse osaliseks saanud Tammeka edenes karikasarjas poolfinaali. Foto: Kristjan Teedema

Tartu JK Tammeka edenes Eesti karikavõistlustel poolfinaali, kui Tristan Koskori väravatest alistati 2:0 teise liiga meeskond Tõrva JK. Mängu eelsel soojendusel pidid aga nii Tammeka mängijad kui tribüünidele kogunenud pealtvaatajad üle elama väga ärevad hetked, kui korraga kukkus platsile ja jäi sinna lebama algkoosseisu kuuluma pidanud Martin Jõgi.

Sel ajal kui ülejäänud Tammeka mängijad midagi soojenduse laadset üritasid teha, askeldas Jõgi juures klubi meditsiinipersonal. Õige pea saabus kohale ka kiirabibrigaad ning 21-aastane universaal viidi kanderaamil ettevaatlikult autosse. Vaatepilt oli ilmselt päris ehmatav ka suurele hulgale vastasmeeskonna poolehoidjatele, kes parajasti staadioni värava juures sissepääsu ootasid.

Tammeka kapten Kaarel Kiidron rääkis pärast mängu, et päris täpselt ta ei tea, mis Jõgiga juhtus, kuid ilmselt oli tegu langetõvehooga, kuigi mängijate teada tal varem midagi taolist esinenud ei olnud.

«Soojendusele oli see ikka väga suur hoop ja olime kõik parajas šokis, aga kuulsin füsiodelt, et kõik saab korda. Loodan, et ta saab kiirelt terveks!» ütles Kiidron. Ta lisas, et kui mäng pihta hakkas üritati juhtunule mitte mõelda, sest pallurid väljakul ei saa sellises olukorras niikuinii midagi teha.

Mängust rääkides tõdes Kiidron, et tavapärase 4-4-2 süsteemi asemel 3-5-2 formatsioonis mängimine oli meeste jaoks uus ning treenerite antud ülesannete täitmisega nii hästi hakkama ei saadud, kui oleks pidanud saama. Samas arvas koos Jürgen Lorenzi ja Tauno Tekkoga kaitseliini moodustanud Kiidron, et tulevaste mängude mõttes oli tänane katsetamine vajalik.

Kaarel Kiidron nentis, et sisuliselt täitis mäng ikkagi väga hea treeningu rolli, seda enam et tõrvakad hakkasid kõvasti vastu, seisid kaitses kompaktselt ning jaksasid kogu mängu jooksul tööd teha.

«Eesmärk oli edasi pääseda ja eesmärk oli vigastusi vältida,» sõnastas Kiidron mängu eel seatud sihid. Tõsi, see viimane päris hästi ei õnnestunud, sest juba 17. minutil pidi platsilt lahkuma avaväravale söödu andud Kristjan Tiirik.

«Ma loodan, et Tiirikuga ei ole midagi hullu, tal on küll vanad kondid, aga küll ta terveks ravib ennast,» muigas Kiidron.

Tammeka järgmine kohtumine leiab aset juba reede õhtul, kui meistriliiga raames võõrustatakse Tamme staadionil Nõmme Kaljut, kes täna jäi karikasarja veerandfinaalis 0:1 alla Sillamäe Kalevile.

«Terve meeskond on väga-väga põnevil, et saame jälle kodusele Tamme staadionile minna. Loodan, et tuleb ilus ilm ja loodan et tuleb väga palju rahvast, see annaks meile väga palju juurde,» kutsus Kiidron kõiki reede õhtuks staadionile. Tammeka ja Kalju mängu avavile kõlab kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles