Advokaadibüroo läks kerkiva büroohoone pärast linna vastu kohtusse (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli 4 hoones (paremal) resideeruv advokaadibüroo on Ülikooli 2a kerkiva büroohoone pärast linna peale pahane ja nõutab õigust kohtust.
Ülikooli 4 hoones (paremal) resideeruv advokaadibüroo on Ülikooli 2a kerkiva büroohoone pärast linna peale pahane ja nõutab õigust kohtust. Foto: Kristjan Teedema

Reedel pandi Tartus nurgakivi Ülikooli 2a kinnistule kerkivale äri- ja büroohoonele. Asjade käiguga ei ole rahul aga naabermajas asuv advokaadibüroo Lillo&Lõhmus, kes on linna vastu kohtusse kaebuse esitanud.

Tartu abilinnapea Jarno Laur rääkis, et kohtusaaga sai alguse juba eelmise aasta suve lõpus, kui Ülikooli 4 asuv advokaadibüroo soovis esmase õiguskaitse korras Ülikooli 2a ehitusloa peatamist.

Nimelt on nii Ülikooli 4 kui kerkiv Ülikooli 2a ehitatud sama detailplaneeringu alusel, kuid Lillo&Lõhmuse arvates polnud õigustatud Ülikooli 2a ehitusloa andmine vana planeeringu järgi ning asja tulnuks uuesti kaaluda. Ringkonnakohus aga ehitusluba ei peatanud ja kopp löödi maasse.

Nüüd on Lillo&Lõhmus kaebust muutnud ning ehitusloa tühistamise asemel soovitakse hoopis tekkiva kahju hüvitamist. Selle all peab advokaadibüroo Jarno Lauri sõnul silmas seda, et tekkiv kõrvalhoone vähendavat nende korteriomandi hinda ning võimalusi tegeleda ametitegevusega, sest kaob privaatsus. Peale  advokaadibüroo nõuab linnalt tekkiva kahju hüvitamist kohtu kaudu ka üks eraisik.

Vandeadvokaat Andrus Lillo Lillo&Lõhmusest rääkis, et nende jaoks on asja uba selles, et linnavalitsus on ehitusluba väljastades arvestanud vaid ühe poole huve, ning kõrgema astme kohtutelt oodatakse hinnangut, kas selline tegevus on õige ja õiglane või mitte. Mis puudutab esitatud kahjuhüvitusnõuet, siis kahju suurus (ehk kompensatsioonisumma) jäetakse Lillo sõnul täielikult kohtu määrata.

Nii Jarno Laur kui ka Andrus Lillo märkisid, et kohtuvaidlus ei väära mingil moel Ülikooli 2a valmimist. Asjaosalised on vahetanud kirju ning selgitanud Tartu maakohtule oma seisukohti. Millal kohus otsuse teeb, pole veel teada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles