Finnair ei välista hommikuse Tartu–Helsingi lisaliini käivitamist

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk Tartu lennujaamas.
Finnairi lennuk Tartu lennujaamas. Foto: Kristjan Teedema

Kui praegu pääseb lennukiga Tartust Helsingisse üks kord päevas, siis tulevikus pole välistatud hommikuse lennu lisandumine.

Tartu linnapea Urmas Klaas kohtus eile Helsingis Finnairi esindajatega. Kohtumisel lepiti kokku koostöö jätkamises ning ühisturunduse tegemises. Samuti tõstatas Klaas lisalennuliini vajaduse.

«Meie huvides on niinimetatud ööbimisega lend, ehk siis õhtune lend Helsingist Tartusse ja hommikul Tartust Helsingisse, et jõuda Euroopa lendude esimesse lainesse,» selgitas linnapea.

«Nad mõistsid meie vajadusi, kuid rõhutasid, et hetkel on veel vaja täita olemasolevat liini – siinkohal kutsungi inimesi üles võimaluse korral Tartu ja Helsingi kaudu lendama. Eriti sobiv on praegune aeg Aasiasse ja üle Atlandi lendajatele ning nende liinide arendamisse panustab Finnair väga tõsiselt.»

Urmas Klaasi kinnitusel Finnair lisaliini avamist ei välistanud, kuid selle avamisele aitaks kaasa lennujaama tasude korrigeerimine, sest üleöö lend on kallim, kuna eeldab lisameeskonda ja ööbimist Tartus.

Praegu lendab Finnair Tartust Helsingisse üks kord päevas: esmaspäeviti, reedeti ja pühapäeviti kell 17.15, teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti kell 12.15 ja kolmapäeviti kell 17.35.

Finnairi esindajate sõnul on seitse väljumist nädalas end igati õigustanud, kõige populaarsemad on reedesed ja pühapäevased lennud. Enne Finnairi liinil opereerinud Flybe tegi viis lendu nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles